Af Ritzau - 27/06-17 15:55; Opdateret: 27/06-17 16:29

Skotsk leder udsætter ny folkeafstemningSkotsk leder udsætter ny folkeafstemning

Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, siger, at Skotland udsætter ny folkeafstemning om uafhængighed.

Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, siger ifølge Reuters, at Skotland udsætter planer om en ny folkeafstemning om uafhængighed af Storbritannien.

Hun understreger, at hendes regering stadig har den opfattelse, at Skotland selv skal afgøre landets fremtidige retning efter brexit.

Sturgeon, som leder Det Skotske Nationalparti (SNP), siger, at hun ser en risiko for, at Storbritannien får en dårlig aftale eller ingen aftale med EU.

Udtalelserne kommer, efter at den britiske premierminister, Theresa May, har opfordret Sturgeon til at opgive endnu en folkeafstemning om uafhængighed.

52 procent af de britiske vælgere stemte for, at Storbritannien skal træde ud af EU. Men støtten til at blive i EU er størst i Skotland og i de større byer.

Sturgeon har krævet en ny folkeafstemning om Skotlands uafhængighed, hvis May agter at forlade EU's indre marked.

Sturgeon vil arbejde for, at Skotland bevarer en nær tilknytning til EU. I bedste fald at et uafhængigt Skotland bliver medlem af det europæiske samarbejde.

Sturgeon har understreget, at May ikke kan forhindre en ny folkeafstemning.

Skotland holdt i 2014 en folkeafstemning om uafhængighed. Her sagde 55 procent ja til at forblive i den britiske union.

Men Sturgeon siger, at forudsætningen for et ja dengang var, at Storbritannien ville forblive en del af EU. Forudsætningen vil derfor være helt anderledes ved en ny folkeafstemning.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx