Af Ritzau - 12/08-16 14:25

Rune Lund afløser Pernille Skipper som retsordførerRune Lund afløser Pernille Skipper som retsordfører

Rune Lund vil som ny retsordfører for Enhedslistens fokusere på frihedsrettigheder, siger han.

Pernille Skippers gamle ordførerskaber i Enhedslisten er blevet fordelt, efter hun i maj blev politisk ordfører for partiet. Det betyder blandt andet, at partiet har fået en ny retsordfører. Her er valget faldet på Rune Lund. Det oplyser Enhedslisten.

- Alt for mange partier gør indhug i frihedsrettighederne i et misforstået forsøg på at fremstå handlekraftige, siger Rune Lund i en pressemeddelelse.

- Der er et helt enormt behov for Enhedslisten i diskussionen om menneskerettigheder, privatlivets fred og retssikkerhed. Vi har historisk forsvaret frihedsrettighederne, som er kernen i demokratiet, og jeg glæder mig til at fortsætte den kamp i rollen som retsordfører.

Formelt bliver Rune Lund rets- og privacyordfører.

Pernille Skippers andre ordførerskaber er også blevet delt ud. Derfor bliver arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen også ny kommunalordfører.

Eva Flyvholm bliver ny it-ordfører med ansvaret for partiets linje indenfor områder såsom cyberkriminalitet og -sikkerhed samt datasikring og digitalisering.

Slutteligt bliver Søren Egge Rasmussen ny teleordfører for partiet.

Internt i folketingsgruppen overtager udenrigsordfører Nikolaj Villumsen posten som gruppenæstformand fra Pernille Skipper.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx