Af Ritzau - 25/08-16 12:39

Anklager vil have kæmpe bøde og fængsel i Se og Hør-sagAnklager vil have kæmpe bøde og fængsel i Se og Hør-sag

Anklager kræver 15 millioner i bøde til ejer af Se og Hør. Krav om fire måneders fængsel til to eksansatte.

Se og Hørs ejer, Aller Media, bør idømmes en bøde på mindst 15 millioner kroner for skandalesagen, hvor en såkaldt tys-tys-kilde fodrede bladet med ulovlige oplysninger om kendtes opholdssteder på baggrund af deres brug af kreditkort.

- Bøden skal have en præventiv størrelse, så andre medier afskrækkes fra at gøre noget lignende, siger han.

De to tiltalte, tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov, der begge har valgt at tilstå deres andel i sagen, kræver anklageren idømt mindst fire måneders fængsel.

- Som udgangspunkt ubetinget, men jeg vil have forståelse for, hvis deres domme bliver gjort betingede, siger Morten Frederiksen.

Ifølge anklageren er det i deres sager en formildende omstændighed, at de begge i forløbet har sagt fra over for deres respektive ledere og givet udtryk for, at de mente, at brugen af tys-tys-kilden var forkert.

De tog dog ikke selvstændigt skridt til at afbryde forholdet til kilden og fortsætte med at bruge oplysninger fra kilden i deres arbejde.

De to tiltaltes forsvarere kræver, at de slipper med en betinget straf, mens Aller Medias advokat siger, at selskabet er indstillet på at betale en bøde i omegnen af 15 millioner kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx