Af Ritzau - 09/08-16 11:28

Slagteriet Tican rykker 80 bacon- og skinkejob til udlandetSlagteriet Tican rykker 80 bacon- og skinkejob til udlandet

Tican flytter 80 danske job til udlandet. Slagteriet har kæmpet for at bevare stillinger i Danmark, lyder det.

Slagterivirksomheden Tican flytter 80 stillinger fra Danmark til udlandet.

Tican vil flytte skinkeudbeningen fra Thisted til Tyskland, mens baconproduktionen i Ansager flyttes til Storbritannien 1. oktober i år. Det oplyser Tican i en pressemeddelelse.

- Medarbejderne og ledelsen har kæmpet i årevis for at bevare aktiviteterne i Danmark, siger Ove Thejls, administrerende direktør i Tican i meddelelsen.

- Det er desværre blevet stadigt vanskeligere, og andre virksomheder har for længst nedlagt eller udflaget udbeningsaktiviteter og baconproduktion til UK eller Tyskland, siger han.

Skinkeafdelingen i Thisted beskæftiger cirka 55 medarbejdere, mens omkring 25 medarbejdere er ansat i baconafdelingen i Ansager.

- Det er naturligvis beklageligt, at dette på kort sigt koster arbejdspladser i Danmark, men vi arbejder ufortrødent videre med vækst- og investeringsplaner på andre områder, hvilket med tiden forventes at få en positiv effekt på beskæftigelsen, siger Ove Thejls.

Udbeningen af skinker flyttes i første omgang til Tyskland, men skal på sigt også rykke til Storbritannien, lyder det fra Tican.

Tican beskæftiger i alt omkring 2100 ansatte og har adresse i Thisted. Slagteriet blev opkøbt af tyske Tönnies i 2015.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx