Af Ritzau - 17/01-17 05:01

Forbrugermagasin anbefaler alligevel MacbookForbrugermagasin anbefaler alligevel Macbook

Amerikansk forbrugermagasin anbefaler endnu engang Apples seneste computere efter en softwareopdatering fra Apples side.

En upålidelig batteritid fik det amerikanske forbrugermagasin Consumer Reports til at fjerne de tre seneste Macbook Pro-modeller fra teknologigiganten Apple fra sin liste over anbefalede computere kort før jul.

Men med en softwareopdatering fra Apple ryger de tre modeller atter på anbefalingslisten.

Det drejer sig om en 13-tommer model med Apples nye Touch Bar-skærm i toppen af tastaturet, en 13-tommer model uden Touch Bar og en 15-tommer model med Touch Bar.

Flere brugere havde klaget over, at batteritiden ikke levede op til Apples lovning om op til 10 timers levetid mellem opladninger.

Og da Consumer Report testede de tre computere, oplevede de svingende batteritider på mellem 4 og 18,5 timer.

Det fik forbrugermagasinet til for første gang nogensinde ikke at anbefale Apples Macbook-computere.

Dagen før juleaften skrev Apples senior vice president, Phillip Schiller, på sin twitterkonto, at han arbejdede sammen med Consumer Reports for at forstå testen, der ikke viste samme resultater som Apples egne test.

Noget tyder dog på, at Apple blev påvirket af Consumer Reports' testresultater, for i de kommende uger kommer der en softwareopdatering til de tre Macbooks. I beskrivelsen vil der ifølge Consumer Reports stå, at opdateringen løser et problem i internetbrowseren Safari, der fører til problemer med batteriet.

Magasinet har testet de tre computere efter softwareopdateringen, og her var batteritiden mere konstant. Den gennemsnitlige levetid er nu 15,75 timer for 13-tommersmodellen med Touch Bar, 18,75 timer for 13-tommersmodellen uden Touch Bar og 17,25 timer for 15-tommersmodellen med touch Bar.

Dermed scorer de tre modeller endnu engang højt på magasinets forskellige parametre som display og ydelse og bliver derfor igen anbefalet.

Fakta: Vil du have opdateringen allerede nu?

- Softwareopdateringen er allerede tilgængelig nu gennem Apples Beta Software Program.

- Vil du opdatere din computer allerede nu, skal du derfor være tilmeldt beta-programmet. Er du ikke allerede tilmeldt, kan du gøre det her: https://beta.apple.com/sp/betaprogram/

- Når du er tilmeldt, kan du tjekke efter i "Om denne Mac" i Apple-menuen øverst til venstre. Her vil operationssystemet stå som "macOS Sierra Version 10.12.3 Beta".

Kilde: Consumer Reports.

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncert endte dramatisk: Gæst...
bt.dk
Vild overraskelse i kæmpe pokalchok:...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Ny 'ung mor' var vild partypige: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx