Af Ritzau - 08/11-16 12:57; Opdateret: 08/11-16 13:40

Newyorkerne står i kø for at cementere Hillarys sejrNewyorkerne står i kø for at cementere Hillarys sejr

Det amerikanske valg er i gang. I præsidentkandidaternes hjemby er der ingen tvivl om, hvem der vinder.

Der er kø ved valgstederne på den amerikanske østkyst allerede fra morgenstunden.

Ved en skole på Manhattans Upper West Side i New York snor køen af flere hundrede vælgere sig langs gangene, ud på gaden og langt rundt om hjørnet, allerede inden valghandlingen bliver sat i gang klokken seks lokal tid.

I køen står blandt andre den 47-årige tandlæge Kenneth Cooperman med sine to seksårige døtre ved hånden.

- Jeg synes generelt, det er vigtigt at stemme. Men det her valg er særlig vigtigt. Det vil virkelig afgøre retningen for vores land i fire, otte, ja mange år frem.

- Og jeg har taget pigerne med. De skal forstå, hvor vigtigt det er at stemme, siger Kenneth Cooperman.

Men det har været en udfordring for ham og hans danske mand at tale med døtrene om en valgkamp, der har været præget af grimme ord og en respektløs stemning.

- Men vi har fortalt pigerne, at Trump ikke har de samme værdier som os - selv om han er newyorker.

Nina på seks mener, at Trump er "dum" og "ikke kan holde sin mund lukket". Mens hendes tvillingesøster, Augusta, mener, at Trump er "ond", mens Hillary er "flink".

For deres far har det - som for langt de fleste i køerne i New York City - ikke været svært at beslutte sig for, hvor krydset skal stå. Byen er en stærk demokratisk højborg, og republikaneren Donald Trump skal ikke regne med mange stemmer her.

Den 64-årige læge Jim Zifein er også stærk Hillary-støtte.

- Den anden kandidat er inkompetent og fuldstændig uegnet til at regere landet, siger Zifein om Trump.

Han mener, at alt er på spil ved valget: økonomien, sundhedssystemet, USA's anseelse og rolle i verden, støtten til Nato og også til Danmark, evnen til at stå fast over for fjenden Rusland, forholdet mellem mænd og kvinder.

Den 78-årige pensionerede kemiker Peter Blumenstein mener selv, at han er en outsider i køen. Men det er ikke Trump, han støtter. Det er libertarianeren Gary Johnson.

- Jeg har helt fra begyndelsen sagt, at jeg ikke ville stemme på Hillary. Jeg bryder mig ikke om, at overklassen eller middelklassen for den sags skyld føler, at magten tilhører dem.

Og Blumenstein kunne godt have fundet på at stemme Trump. Men kun hvis han havde turdet stole på Trumps nationalsind og støtte til amerikanske arbejdere.

- Hvis han skulle blive valgt, vil han ikke tøve med at indgå handelsaftaler. Han er en entreprenant forretningsmand, siger Blumenstein.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx