Af Ritzau - 18/07-16 17:22

Juni var varm og solrig - juli har været kold og vådJuni var varm og solrig - juli har været kold og våd

Ingen dage i juli har på landsplan været helt tørre, viser DMI-status. Juni i år var varmere end sidste år.

storybild

Det fleste turister er trukket indendøre i det kraftige regnvejr i Skagen fredag d. 22. juli 201. (Foto: Henning Bagger/SCANPIX DANMARK 2011) (Billede: Henning Bagger)

Den første halvdel af sommeren 2016 har været en blandet affære. For mens juni måned har budt på varmebølge, har juli været kold og fyldt med regn.

Seniorklimatolog John Cappelen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har gjort status over første halvdel af sommeren.

- Sommeren har budt på lidt af hvert. I de første 12 dage af juni var der adskillige sommerdøgn med dage over 26 grader, men der har også været voldsomme skybrud med lyn og torden.

- Siden start juli har dagene været omskiftelige. Faktisk har ingen af dagene i juli været helt tørre på landsplan, siger han.

Midt- og Vestjylland har været mest ramt af regn med i alt 164 millimeter, mens Bornholm med 97 millimeter har fået mindst regn.

Og klippeøen må siges at leve op til sit navn, for indtil nu har Bornholm haft hele 415 solskinstimer, mens Syd-og Sønderjylland kun har haft 288 solskinstimer.

Generelt har sommeren dog indtil nu været varmere end sidste år med et gennemsnit på 15,6 grader. Sidste år var gennemsnittet 14 grader. Men vådt har det været. I år er der i sommermånederne faldet 145 millimeter regn sammenlignet med 87 millimeter sidste år.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx