Af Ritzau - 23/08-16 10:53; Opdateret: 23/08-16 11:28

DF går efter tørklæder og tolke i nyt strammer-katalogDF går efter tørklæder og tolke i nyt strammer-katalog

Tørklæde- og udgangsforbud og fratagelse af ret til tolk og bolig er blandt de 13 stramninger, som DF ønsker.

Dansk Folkeparti opruster igen med ønsket om flere stramninger på udlændingeområdet.

Det sker forud for efterårets politiske kampe, hvor flere store forhandlinger skal falde på plads.

Det skriver Ekstra Bladet.

I et katalog præsenter DF 13 forslag til stramninger. Det indebærer blandt andet et forbud for religiøs hovedbeklædning i folkeskolen for både lærere og elever.

Desuden skal kommunerne ikke længere finde boliger til flygtningene. De skal bo på asylcentre, indtil de selv har fundet en bolig.

Reglerne for familiesammenføring skal strammes yderligere, og så skal udlændinge også selv betale, når de bruger tolke hos eksempelvis lægen. Hvis de ikke kan betale, skal de trækkes i ydelse.

- Det er vores bud på, hvor der er behov for at stramme op, og som vi vil nævne for regeringen, når vi skal drøfte udlændingepolitikken, siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen (DF) til Ekstra Bladet.

I forbindelse med partiets sommergruppemøde præsenterede Dansk Folkeparti fem ønsker til udlændingestramninger, som formand Kristian Thulesen Dahl (DF) kaldte for en absolut førsteprioritet at få gennemført ved efterårets forhandlinger.

De ønsker består af en permanent grænsekontrol, en straksbehandling af asylansøgere på grænsen, repatrieringsplaner i stedet for integrationsplaner, en fjernelse af retten til optjening af dagpenge og en udtrædelse af de internationale konventioner.

Som det største parti i blå blok kommer Dansk Folkeparti til at spille en afgørende rolle i efterårets forhandlinger, hvor Venstre-regeringen skal få enderne til at mødes i blå blok.

Ud over finansloven, som altid landes i efteråret, skal partierne forhandle om en økonomisk 2025-plan, et nyt ejendomsvurderingssystem, en finansiering af hullet efter den afskaffede PSO -afgift og skattelettelser i både bund og top.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx