Af Ritzau - 15/12-16 20:52; Opdateret: 15/12-16 21:22

Ny konvoj med 1200 personer er evakueret fra AleppoNy konvoj med 1200 personer er evakueret fra Aleppo

Omkring 3000 mennesker skulle nu være blevet fragtet væk fra det østlige Aleppo. Tallet ventes at stige.

Endnu en kolonne med evakuerede er kommet ud af det østlige Aleppo i Syrien, oplyser en tyrkisk embedsmand torsdag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere på dagen nåede den første konvoj ud af det krigshærgede område.

Ifølge Røde Kors, der hjælper med evakueringen, er omkring 3000 civile i løbet af torsdagen sluppet ud fra Aleppos østlige del. Flere end 40 sårede er også blevet evakueret.

I konvoj nummer to var der ifølge den tyrkiske embedsmand 1198 mennesker. Der er tale om 577 mænd, 320 kvinder og 301 børn. Blandt dem var der 12 sårede.

Syrisk stats-tv meddeler, at busser og ambulancer også vil tage en tredje tur torsdag. Det bekræfter Røde Kors i en pressemeddelelse.

Der er forskellige meldinger om, hvor mange personer der egentlig er tilbage i det østlige Aleppo. FN's særlige udsending til Syrien, Staffan de Mistura, siger på et pressemøde i Paris, at 50.000 civile befinder sig i området.

- Der er 50.000 personer, herunder 40.000 civile, der er så uheldige at bo i den del af byen. Resten er oprørere - mellem 1500 og 5000 - og deres familier, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den tyrkiske vicepremierminister, Veysi Kaynak, har talt om, at 100.000 kan ende med at flygte fra Aleppo. Dette scenarie forbereder FN sig på ifølge en tidligere udtalelse fra formanden for FN’s humanitære taskforce i Syrien, Jan Egeland.

De første evakuerede er blevet fragtet i busser og ambulancer gennem den regeringskontrollerede vestlige del af byen og videre til det oprørskontrollerede Idlib. Her kan de modtage behandling og vælge, om de vil flygte videre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Neymar til Madrid? Nu sætter Ronaldo...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx