16/03-16 01:35; Opdateret: 16/03-16 02:05

Marco Rubio trækker sig efter nederlag til Donald TrumpMarco Rubio trækker sig efter nederlag til Donald Trump

Rubio taber på hjemmebane i Florida, og det får den 44-årige senator til at trække sig ud af præsidentræset.

Republikaneren Marco Rubio bliver ikke partiets kandidat ved præsidentvalget til november.

Det siger han natten til onsdag dansk tid efter at have tabt primærvalget i sin hjemstat, Florida, stort til Donald Trump, der snupper alle 99 delegerede i delstaten.

Dermed er 44-årige Marco Rubio så langt bagud i kapløbet hos Republikanerne, at han ikke selv ser sig om en mulig vinder af partiets nominering.

- Selv om det ikke er Guds plan, at jeg bliver præsident i 2016 eller måske nogensinde, og selv om jeg i dag indstiller min valgkamp, er det faktum, at jeg overhovedet er nået så langt et bevis på, hvor specielt et sted USA er, siger han i en tale foran skuffede tilhængere i Florida.

Han lykønsker samtidig Donald Trump med sejren i delstaten.

- Det står klart, at vi i år ikke vil være på vindersiden.

- Men mens det måske ikke har været året for det håbefulde og optimistiske budskab om vores fremtid, er jeg stadig håbefuld og optimistisk for USA, siger han.

I Florida blev Marco Rubio nummer to, men i mange andre delstater har han fået opbakning fra under ti procent af vælgerne. I sidste uge var det tilfældet i både Mississippi og Michigan.

I stedet ser det nu ud til, at Donald Trump har direkte kurs mod at blive nomineret til Republikanernes præsidentkandidat. Han har høstet mange stemmer over alt i USA, og den vælgerstrømning burde de andre kandidater have set komme, mener Rubio.

- USA er midt i en stor politisk storm, en tsunami, og vi burde have set den komme, siger han.

Marco Rubios politiske fremtid er nu særdeles usikker. Ud over at han ikke bliver præsident i USA, genopstiller han heller ikke til Senatet.

Dermed synes han for en stund kørt ud på et sidespor i amerikansk politik, selv om mange på forhånd havde set ham som Republikanernes bedste bud på en konkurrent til Hillary Clinton ved valget i november.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx