Af Ritzau - 10/11-16 20:29; Opdateret: 10/11-16 20:44

DF lægger sig ikke ned for Pind i strid om politiskoleDF lægger sig ikke ned for Pind i strid om politiskole

Regeringen må indkalde alle partierne i politiforliget for at finde placeringen til ny politiskole, mener DF.

Regeringen har besluttet sig for, at der skal bygges en ny politiskole i Herning.

Men det stiller Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sig ikke tilfreds med.

- Jeg vil gerne komme med den opfordring til regeringen, at man får indkaldt politiforligskredsen, så man kommer hurtigt i gang med det her, siger han før en ny runde finanslovsforhandlinger torsdag aften.

Politiforligskredsen består af alle fire borgerlige partier samt Socialdemokratiet. I en flerårig rammeaftale for politiet blev partierne sidste år enige om, at der skal ligge en ny politiskole i det vestlige Danmark.

Siden har flere kommuner budt ind på opgaven, og i denne uge har justitsminister Søren Pind (V) lagt sig fast på, at skolen skal bygges i Herning.

Selv om det står regeringen frit for at placere statslige arbejdspladser, vil DF ikke gå med til, at skolen skal åbnes i Herning.

- Det afgørende for os er, at der bliver optaget elever på den nye skole i 2018. Når regeringen så begynder at snakke om nybyggeri, der måske først kan stå færdig i 2019 eller 2020, ja så skrider det jo, siger DF-formanden.

I sidste uge krævede DF, at slaget om politiskolen blev en del af de igangværende finanslovsforhandlinger.

Men nu vil DF i stedet afgøre sagen i kredsen af forligspartier - der altså også tæller Socialdemokratiet. Det ledende oppositionsparti har ligesom DF ytret sig særdeles kritisk om regeringens valg af placering.

Med så meget "rod i processen" er det nødvendigt at indkalde alle fem forligspartier, mener Kristian Thulesen Dahl.

Spørgsmål: Det var jer selv, der ville have politiskolen ind i finansloven. Er det så ikke lidt rodet at pille den ud og tage den tilbage i forligskredsen?

- Nej, overhovedet ikke. Når vi har taget det op i de her diskussioner, så har det ikke haft nogen sammenhæng med en bestemt placering. Det har været for at sikre, at aftalen rent faktisk blev leveret.

- Det har vi været meget i tvivl om, når det har taget et helt år for regeringen bare at finde ud af, hvor den måske skulle placeres.

Spørgsmål: Ministeren kan ret beset placere skolen, hvor han vil. Hvad kan du gøre for at forhindre det?

- Det, jeg kan gøre, er at holde fast i den aftale, der er et år gammel, og som handler om, at der skal undervises politielever på en vestdansk politiskole fra 2018.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx