Af Ritzau - 31/10-16 11:27; Opdateret: 31/10-16 12:47

Thulesen: Vi har været igennem en gedigen rusketurThulesen: Vi har været igennem en gedigen rusketur

Dalende meningsmålinger og sagen om muligt misbrug af EU-midler ændrer intet i DF's politik, fastslår formand.

Dansk Folkeparti har som et af meget få partier på Christiansborg oplevet nærmest ubrudt fremgang de seneste år.

Men Ekstra Bladets afsløringer af EU-parlamentariker Morten Messerschmidts mulige misbrug af EU-støtte har kostet markant på opbakningen.

Det erkender Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Udmeldingen kommer, efter at partiet må nøjes med 15,8 procent af stemmerne i en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

- Når vi går til valg på at bekæmpe EU-frås, og nogle af vores folk selv bliver taget i noget lignende, så kan det rammer ekstra hårdt, siger Thulesen Dahl.

Han kalder det "forudsigeligt", at Dansk Folkeparti går tilbage oven på sagen om EU-midler.

- Vi har haft 14 dage, hvor vi har været i en gedigen rusketur, hvor vi har skullet rydde op omkring EU-midlerne, og det er det, vi ser resultatet af her.

Der er tale om en markant tilbagegang i forhold til valget i 2015, hvor Dansk Folkeparti fik 21,1 procent af stemmerne og blev blå bloks største parti.

Dansk Folkepartis formand mener dog, at man skal være forsigtig med at tage valgresultatet som udtryk for DF's naturlige niveau hos vælgerne.

- I måneder op til valget i 2015 lå vi til 16-17 procent i målingerne.

- Så der er ingen tvivl om, at i slutspurten op til valget fik vi nogle stemmer, som måske ikke var inkarnerede DF'ere, men var nogle, som fravalgte Socialdemokraterne og Venstre.

- Det er nogle, som hurtigt falder fra, når der er blæst om et parti. Men de har stemt på os før, så hvis vi håndterer sagen rigtigt, så har vi en chance for at vinde dem tilbage. Det giver mig blod på tanden.

DF-formanden understreger, at det nu handler om at rydde helt op i sagen om EU-midlerne og vise vælgerne, at man tager sagen alvorligt.

Samtidig vil Dansk Folkeparti stå helt fast på den politiske linje, som allerede var lagt før sagen tog overskrifterne i medierne:

- Vi vil gøre det klart over for de andre partier og dermed for danskerne, at den politiske linje, vi har lagt i forhold til topskat og andre emner, er fuldstændig uændret, siger Thulesen.

- Sagen handler om EU-midler - ikke om vores politiske ståsted. Danskerne skal have sikkerhed for, at det, de kender Dansk Folkeparti politisk for i arbejdet på Christiansborg, er fuldstændigt uændret.

Spørgsmål: Så I står fast på et ultimativt nej til Liberal Alliances ønske om topskattelettelser?

- Mødt med et ultimativt krav fra LA om at sænke topskatten med fem procentpoint hele vejen op, så har vi sagt, at det kommer vores stemmer ikke til at hjælpe dem igennem med.

- Og det er fuldstændigt uændret af denne måling. Sådan vil det også være fremover, siger Thulesen.

Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen, afviser kategorisk at kommentere DF-formand Kristian Thulesen Dahls melding.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det må I spørge Anders Samuelsen om, siger han med henvisning til LA's politiske leder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx