Af Ritzau - 25/03-17 16:59; Opdateret: 25/03-17 17:25

Mette Frederiksen udelukker ikke SF i regeringMette Frederiksen udelukker ikke SF i regering

S-formand mener, det er for tidligt at diskutere regeringspartnere. Men hun understreger tæt forhold til SF.

Der var smil, blomsterbuket og flere selfies med SF-formand Pia Olsen Dyhr, da Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, lørdag overraskende dukkede op til SF-landsmøde.

Med udsigter til en rød valgsejr i meningsmålingerne sætter besøget omgående gang i spekulationerne om, hvorvidt Mette Frederiksens deltagelse skal ses som et tegn på en mulig S-SF-regering.

Til det siger S-formanden:

- Når jeg er her, så er det en understregning af et rigtig godt samarbejde og en anerkendelse af den måde, som SF arbejder på.

- Jeg kan godt høre, at der spørges meget til regeringskonstellationer. Men jeg koncentrerer mig om at få danskernes opbakning til et nyt politisk flertal.

- Hvordan det flertal kommer til at arbejde, får vi at se til den tid, siger Mette Frederiksen.

Spørgsmål: Pia Olsen Dyhr åbner for, at SF kan gå i regering igen. Er de klar til det efter din opfattelse?

- Det fælder jeg slet ikke dom over. SF tilrettelægger selv deres arbejde. Jeg bruger min energi på Socialdemokratiet. Men vi har et rigtig godt samarbejde. Ellers var jeg ikke taler her i dag, siger Mette Frederiksen.

SF trådte under stor tumult ud af S-R-SF-regeringen i 2014 efter Dong-sagen. Siden da har de færreste troet på en ny tur i ministerbiler for SF'erne.

I dagene op til SF's landsmøde har Pia Olsen Dyhr dog for første gang åbnet for, at SF kan gå i regering efter næste valg. Betingelsen er dog, at De Radikale ikke igen får magten over en rød regerings økonomiske politik.

Også Socialdemokratiet har fået et tiltagende anstrengt forhold til De Radikale. Både på den økonomiske politik og på udlændingepolitikken er der store kløfter mellem de to tidligere regeringspartnere.

Spørgsmål: Anser du SF for at være det parti, der er tættest på Socialdemokratiet i rød blok?

- Jeg vil ikke gå ind i konkurrencen om, hvem der er tættest på. Jeg håber på, at Socialdemokratiet er et parti, som flere forskellige partier ønsker at samarbejde med.

- Jeg glæder mig over et tæt samarbejde med Dansk Folkeparti og med eksempelvis SF.

Spørgsmål: I er dybt uenige med De Radikale om udlændinge og den økonomiske politik. Er det ikke nærliggende, at se SF som jeres tætteste samarbejdspartner i rød blok?

- Jeg kommer ikke til at placere partierne i forhold til hinanden. Det afgørende for mig er, at vi kan samarbejde bredt i Folketinget. Det står Danmark sig bedst med, siger Mette Frederiksen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx