Af Ritzau - 10/11-16 21:14

Blå partier sigter mod sidste års finanslovBlå partier sigter mod sidste års finanslov

De tre støttepartiers hovedkrav lægger sig tæt op af kravene til sidste års blå finanslov.

Liberal Alliance kræver sænket registreringsafgift på biler, De Konservative vil fastfryse grundskylden, og Dansk Folkeparti vil tilgodese de ældre.

De tre borgerlige støttepartier stiller med krav med til finansloven, som til forveksling ligner deres krav ved sidste års forhandlinger.

- Vores helt store ønske og krav er, at boligejerne skal sikres tryghed, siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, på vej ind til forhandlinger hos finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) torsdag aften.

- Ingen boligskatter skal stige, og derfor skal grundskylden fastfryses for næste år.

Liberal Alliance fejrede det med champagne, da partiet i sidste års finanslov fik sænket registreringsafgiften på biler fra 180 til 150 procent af bilens værdi.

Det giver i år statskassen 350 millioner kroner mindre i provenu. Men afgiften skal endnu længere ned, siger partileder Anders Samuelsen. Hvor langt vil han ikke sige:

- Så meget som muligt. Hvor meget afhænger af den samlede pakke.

Spørgsmål: Kunne dit ønske være 120 procent, så I igen får en sænkelse på 30 procentpoint?

- Det kunne det godt, men det kunne også være et andet tal. Det er for tidligt at sige endnu. Nu må vi først få beregninger og se det ud fra de andre partiers ønsker, hvor vi kan lande, siger partilederen.

De to partier er samtidig imødekomne over for hinandens hovedkrav.

For LA er sikkerhed for boligejerne også et vigtigt tema, forsikrer Samuelsen, og Pape erklærer, at "der ikke bliver noget problem" med De Konservative hvad angår en lavere registreringsafgift.

Til gengæld har begge partier lidt svært ved at se ræsonnementet i at diskutere udlændingestramninger i Finansministeriet, som Dansk Folkeparti kræver. Men de afviser ingenting.

Ud over syv udlændingestramninger har DF ikke et hovedkrav, fortæller formand Kristian Thulesen Dahl:

- Jeg har respekt for, at de andre to partier fremhæver enkelte punkter. Vi anskuer det nok lidt mere bredt. Der er både pleje og omsorg af vores ældre, vores sundhedssektor, retssystem og indvandringspolitik.

- Vi tillader os at have lidt større ambitioner end at pege ét punkt ud og sige, at det er det afgørende.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Derfor har du købt blomster i dag...
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Stålsat Michael Laudrup: 'Jeg ønsker...
bt.dk
Syv-årig dreng faldt gennem isen: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx