Af Ritzau - 20/09-16 15:03

Syriens hær afviser at stå bag angreb på nødhjælpskolonneSyriens hær afviser at stå bag angreb på nødhjælpskolonne

Mediernes rapporter om, at det var Syriens hær, der bombede lastbiler ved Aleppo, er usande, lyder det.

Syriens hær afviser, at det var den, som mandag angreb og ramte en nødhjælpskolonne nær Aleppo, skriver det syriske nyhedsbureau Sana ifølge Reuters.

- Der er intet sandt i de rapporter, som nogle medier har udsendt, at Syriens Arabiske Hær udså sig en humanitær hjælpekolonne som mål i oplandet til Aleppo, hedder det.

Adskillige nødhjælpschauffører blev dræbt ved angrebet mandag. Chaufførerne havde ventet en uge på at køre ind med nødhjælpen til hundredtusinder af mennesker, der har været afskåret fra hjælp under voldsomme kamphandlinger.

En talsmand for den amerikanske regering siger, at man er rasende over angrebet. Her retter man en anklagende finger mod Syriens hær og mod Rusland.

En våbenhvile, der er aftalt mellem Rusland og USA, har været i kraft siden 12. september. Den omfatter ikke Islamisk Stat i Syrien.

Men med angrebet på nødhjælpskolonnen og meldinger tirsdag om fornyede kampe i Aleppo hænger våbenhvilen i en tynd tråd.

USA's udenrigsminister, John Kerry, og Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, mødes senere tirsdag i New York for at gøre et forsøg på at redde, hvad der måtte være tilbage af våbenhvilen.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx