Af Ritzau - 27/03-17 12:12; Opdateret: 27/03-17 15:19

Bandidos-forsker: Gruppens krigsminister har vigtig rolleBandidos-forsker: Gruppens krigsminister har vigtig rolle

Tiltalt for tredobbelt drab har båret et Bandidos-mærke, der angiveligt viser, at man har dræbt for klubben.

Når vesten på et medlem af Bandidos har mærker som "Coup de Grace" eller "Expect No Mercy", har vestens ejermand ifølge politiets vurdering begået enten drab eller anden personfarlig kriminalitet.

Og netop det mere sjældne drabsmærke "Coup de Grace" har en tiltalt i en sag om et tredobbelt drab båret på sin vest. Det er den 33-årige IR. Han har dog tidligere i sagen afvist at forklare, hvad mærket står for.

Ifølge politiet har IR i Bandidos haft funktion af Sergeant at Arms, der også kendes som krigsminister. Det er en vigtig rolle, forklarer en betjent fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), der mandag er indkaldt som vidne i sagen.

- Det er en kontrollerende og sanktionerende funktion, der skal sørge for, at reglerne bliver overholdt af medlemmer og prospects. Bliver de ikke det, skal han reagere. Vi har set mange former for afstraffelse, siger han.

Det var tre unge mænd, der 11. november 2015 blev dræbt af skud, da de lå og sov i en lejlighed. Tre mænd er tiltalt for drabene.

I retssagen spørger anklager Jakob Buch-Jepsen ind til de forskellige mærker i Bandidos. Til det siger NEC-betjenten, at Bandidos som konsekvens af politiets nysgerrige øjne måske har ændret taktik.

- Vi kan ikke sige noget konkret om tildeling af mærkerne i forhold til den handling, der måtte være begået. De er jo internt blevet opmærksomme på vores opmærksomhed, siger han.

Vidnet har de seneste syv år overvåget Bandidos og deres støttegrupper.

I den tid er gruppen blevet mere opmærksom på brugen af "Coup de Grace"-mærket og har derfor måske byttet det ud med det mere vage "Expect No Mercy".

Han henviser til en anden drabssag, hvor den dømte ifølge politiets vurdering fik et "Expect No Mercy"-mærke i stedet for drabsmærket.

- Vores opmærksomhed på "Coup de Grace" gjorde efter vores vurdering, at han (den dømte, red.) på årsdagen for drabet blev tildelt et "ENM"-mærke i stedet, siger NEC-betjenten.

Begge mærker er gule med rød skrift. De gives kun til medlemmer, der har gjort noget for klubben og har fået det godkendt på højeste niveau.

- Det er mærker, der viser noget om bærerens formåen. Det er ikke et mærke, man kan bestille i den normale patchshop. Det er et mærke, man får tildelt på baggrund af en handling, forklarer vidnet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx