Af Ritzau - 14/03-17 06:00

Tjek: Kan underholdning i mobilpakken svare sig?Tjek: Kan underholdning i mobilpakken svare sig?

Der kan være penge at spare på at have HBO Nordic og TV2 Play i sit mobilabonnement. Men en pakkeløsning er ikke altid det bedste, mener Forbrugerrådet Tænk.

Mange mobilkunder får i dag musikstreaming, aviser, magasiner, e-bøger eller tv-streaming med i deres mobilabonnement.

De danske teleselskaber konkurrerer på at inkludere underholdning i deres mobilpakker som aldrig før.

Hvis du alligevel benytter mange underholdningstjenester, kan der være penge at spare ved at få dem inkluderet i dit mobilabonnement.

Det viser en prissammenligning, som Samlino.dk har foretaget.

Hvis du er storforbruger af underholdning og abonnerer på Mofibo, Flipp, Berlingske, WYPE, Pling og Ekstra Bladet Ekstra koster det 6768 kroner om året.

Med et abonnement på Plenti kan du få alle tjenesterne for 2388 kroner om året. En besparelse på 4380 kroner, og derudover får du et mobilabonnement med fri data og tale.

- Hvis du har behov for disse underholdningstjenester, kan du få dem til en billigere pris via et mobilabonnement frem for at betale for dem hver for sig, siger Kristian Pitzner-Jørgensen, direktør i Samlino.dk.

Hvis du har TV2 Play og HBO Nordic betaler du 1776 kroner om året for tjenesterne, men hvis du tegner abonnement hos Telmore til 2388 kroner om året, får du tjenesterne og betaler derudover kun 51 kroner om måneden for selve mobilabonnementet.

Men kodeordet er behov.

- Selv om man kan få noget billigt, er det ikke sikkert, man har brug for det, siger Vagn Jelsøe, vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

- Det kan være fristende at købe 10 stykker blandet frugt på tilbud, men hvis man kun skal bruge to stykker, så resten ligger og rådner, er det ikke en god handel, siger han.

Samtidig skal man huske, at man bliver bundet til bestemte produkter, når man køber en pakkeløsning, og det kan være svært at skifte produkter ud, hvis ens behov pludselig ændrer sig.

- Man låser sig fast på at have HBO Nordic, selv om ens yndlingsserie måske kommer på Netflix om et halvt år, siger Vagn Jelsøe.

Det kan også være sværere at sammenligne sin mobilpakke med andre konkurrenter, påpeger Kristian Pitzner-Jørgensen fra Samlino.dk.

- Hvis man kun har 10 timers tale og 10 timers data i sin mobilpakke, er det nemt at sammenligne prisen med andre udbydere. Men hvis man også har HBO Nordic og musikstreaming fedtet ind i sit mobilabonnementet, så bliver pakkerne sværere at sammenligne, siger han.

Det er Vagn Jelsøe fra Forbrugerrådet Tænk enig i. H an påpeger samtidig, at man skal huske, at når streamingtjenester er inkluderet, kan man få behov for mere data.

- Men når alt det er sagt: Hvis man kan få et godt tilbud på ting, man alligevel ville købe, skulle man være et skarn, hvis man ikke sagde ja, siger Vagn Jelsøe.

Fakta: Om undersøgelsen

- Samlino.dk har gennemgået det danske mobilmarked og fundet de mobilabonnementer med minimum én inkluderet tjeneste, som gælder i minimum et år.

- Samlino.dk har herefter undersøgt den oprindelige værdi af ekstratjenesterne og sammenholdt det med værdien af abonnementet.

- Der er kun medtaget tjenester, som du kan tilgå online.

- Data er indhentet 8. marts 2017.

Kilde: Samlino.dk

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Teenageren Emma trodsede sine...
bt.dk
Dansk koncert endte dramatisk: Gæst...
bt.dk
Politiet bekræfter: Vi har ham! Her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx