Af Ritzau - 25/08-16 07:41

Ung kvinde så sin kæreste styrte i døden - så forsvandt hun selvUng kvinde så sin kæreste styrte i døden - så forsvandt hun selv

21-årig turist så sin partner omkomme under vandretur i New Zealand og søgte ly i bjerghytte.

storybild

(Billede: Scanpix)

En kvinde fra Tjekkiet er fundet i god behold i en fjerntliggende bjerghytte i New Zealand, efter at hendes makker på en vandretur for en måned siden styrtede ned ad en skrænt og omkom.

Det oplyser politiet torsdag.

Kvinden og hendes partner begav sig 24. juli ud på den 32-kilometer lange vandrerute Routeburn Track på den sydlige af New Zealands to hovedøer.

Siden hørte ingen fra dem, og politiet besluttede derfor at lade en redningshelikopter overflyve området.

Den 21-årige kvinde blev onsdag fundet i en hytte, der anvendes af naturområdets tilsynsfolk.

Hun har fortalt, at hendes partner, der ligeledes er fra Tjekkiet, på vandreturens fjerde dag gled ned ad en stejl skrænt. Det lykkedes hende at komme frem til ham, men han menes at være omkommet kort tid efter.

Derpå begav hun sig hen til hytten, hvor hun har opholdt sig siden begyndelsen af august.

- Det er en højst usædvanlig sag, siger politiinspektør Olaf Jensen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge ham er det yderst sjældent, at en person i New Zealand på den måde forsvinder i så lang tid i naturen, uden at det bliver anmeldt.

- Jeg erkender, at der er mange ubesvarede spørgsmål. Vi er ikke i stand til at sige yderligere, før vi helt præcist har stykket sammen, hvad der er sket, siger han.

Kvinden havde det fysisk godt, men var nedtrykt, da hun blev fundet. Politiet forventer at kunne tale med hende senere torsdag for at få en uddybende forklaring om partnerens ulykke.

Hvis vejrforholdene tillader det, vil et eftersøgningshold vende tilbage til området torsdag for at lede efter liget af den døde vandrer.

Routeburn Track er en af New Zealands mest kendte vandreruter, der går på tværs af bjergkæden Southern Alps. Tusindvis af vandrere besøger hvert år stedet.

Men om vinteren, som New Zealand har nu, rådes uerfarne vandrere til at holde sig væk fra ruten, fordi den hyppigt rammes af laviner.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Mette Gjerskov kan være færdig i...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx