Af Ritzau - 19/08-16 02:11

Londons undergrundsbane åbner for festaber og nattevagterLondons undergrundsbane åbner for festaber og nattevagter

Byens berømte tube tager hul på kørsel i døgndrift i weekenden. Det skal redde kulturlivet, siger borgmester.

For de mange millioner indbyggere i London er fredag aften en milepæl.

London Underground, byens berømte metrosystem, tager hul på en ny køreplan, hvor der nu også køres i døgndrift i weekenderne.

Det betyder ifølge avisen The Guardian konkret, at der fremover vil køre tog cirka hvert tiende minut fredag og lørdag aften - og natten igennem.

Tiltaget har været på vej længe, men det er gang på gang blevet udsat. Ifølge Londons nye borgmester, Sadiq Khan, er det sket på grund af manglende politisk vilje fra det tidligere bystyre.

Håbet er, at The Night Tube, som tjenesten er døbt, bliver til glæde og gavn for pendlere, festaber og ikke mindst Londons falmende kulturliv.

Det har ifølge borgmesteren lidt under, at det har været svært at komme fra A til B i London om natten.

- Over de seneste otte år har vi som by mistet cirka 50 procent af vores klubber og 40 procent af vores spillesteder, og for den bedste by i verden er det ikke holdbart, siger Sadiq Khan ifølge The Guardian.

- Jeg er også bevidst om, at tusindvis af londonere arbejder på alle tider af døgnet: Mange læger, portnere eller sikkerhedsvagter tager i dag to eller tre natbusser for at komme hjem, tilføjer han.

The Tube, som undergrundsbanen hedder i folkemunde, går tilbage til 1863 og transporterer over en milliard passagerer hvert år.

Transport for London skønner ifølge AFP, at der vil blive taget 180.000 ture mellem 00.30 og 06.00 om natten fremover.

I første omgang gælder nattetjenesten kun for Victoria- og Central-linjerne, men senere i år vil flere linjer komme med, så blandt andre passagerer til og fra Heathrow-lufthavnen også kan komme til centrum om natten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Video af landsholdet deler vandene:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx