Af Ritzau - 12/05-16 11:47

Producent lover danske kontrakter efter valg af F-35Producent lover danske kontrakter efter valg af F-35

Amerikanske Lockheed Martin udtrykker stor tilfredshed med, at regeringen har valgt dets F-35 som nyt kampfly.

Den amerikanske flyproducent Lockheed Martin varsler gode tider for den danske forsvarsindustri, efter regeringen har valgt selskabets F-35-kampfly som afløser for F-16.

- F-35 Lightning II vil positionere dansk industri til at få del i langsigtede kontrakter gennem hele programmets levetid.

- Det projekterede industrielle muligheder forbundet med F-35 vil skaffe Danmark langsigtede økonomiske fordele i de kommende flere årtier, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I samme meddelelse udtrykker Lockheed Martin stor tilfredshed med, at regeringen har valgt F-35 i det, der kaldes "en fair og åben konkurrence":

- Danmark har længe været en god partner for Lockheed Martin, og vi er stolte af vores stærke historie for at bidrage til dets nationale sikkerhedsbehov.

Danmark er et af ni partnerlande, der siden 1997 har bidraget til udviklingen af F-35-flyet, som Lockheed Martin er hovedproducent på.

F-35 var første gang på vingerne i 2006, men er endnu ikke endeligt indfaset som del af hverken det amerikanske eller et af de øvrige partnerlandes militær.

Først i 2018 ventes flyet færdigudviklet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx