Af Ritzau - 27/11-16 19:12

Del Potro sørger for Davis Cup-drama med maratonsejrDel Potro sørger for Davis Cup-drama med maratonsejr

Juan Martin del Potro udlignede til 2-2 i Davis Cup-finalen mellem Argentina og Kroatien efter stort comeback.

Argentina lever fortsat i drømmen om at vinde Davis Cup-trofæet for første gang.

Søndag sørgede Juan Martin del Potro for udligningen til 2-2, der betyder, at kampen mod Kroatien senere søndag skal finde sin samlede vinder i en femte og altafgørende single.

Del Potro måtte levere et comeback af de helt store, inden han vandt et maratondrama mod verdens nummer seks, Marin Cilic, der vandt de første to sæt og var godt på vej til at sikre samlet kroatisk triumf.

Men argentineren kom tilbage og vandt i fem sæt med cifrene 6-7, 2-6, 7-5, 6-4, 6-3 i en kamp, der strakte sig over fem timer.

Foran det medlevende publikum i Zagreb indledte Cilic stærkt og bragte sig foran 3-0. Del Potro fandt dog efterhånden sit spil og brød tilbage, så sættet måtte afgøres i tiebreak. Her var kroaten skarpest og vandt 7-4.

Det gav Cilic overtaget. Del Potro holdt ganske vist serv i de første to partier, men herefter tog Cilic fem partier på stribe til sætsejr på 6-2.

Så lignede det så småt en afgørelse. Man fornemmede, at også tredje sæt måtte ud i tiebreak, men Del Potro brød for anden gang i kampen til 7-5.

Han gentog bedriften i fjerde sæt, hvor et servegennembrud igen var lig med sætsejr, denne gang 6-4.

I det afgørende sæt brød Cilic fra start til 1-0, men Del Potro svarede prompte tilbage til 1-1. Han var ovenpå i sættet, og med servegennembruddet til 5-3 kunne han efterfølgende serve sejren hjem.

Nu skal kampen afgøres i den femte single, hvor Kroatiens Ivo Karlovic efter planen skal møde Federico Delbonis. De to nationer kan dog vælge at skifte en reserve ind.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Dansk sportsstjerne stopper...
bt.dk
Myndighederne advarer: Frygtet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx