Af Ritzau - 15/12-16 08:14

Røde Kors skal evakuere sårede og syge fra AleppoRøde Kors skal evakuere sårede og syge fra Aleppo

Oprørerne og Syriens hær har bedt Røde Kors om at evakuere sårede og syge fra det østlige Aleppo.

En evakuering af civile og oprørsstyrker fra Aleppo ser ud til at være i gang. Dansk Røde Kors fortæller, at Røde Kors er blevet bedt om at hjælpe med evakueringen.

Østaleppo har været under belejring i lang tid, men de seneste uger er syriske regeringsstyrker trængt dybt ind i byen. Det frygtes, at mange civile er døde, og at der foregår krigsforbrydelser.

En våbenhvile og tilhørende evakuering af Aleppo har været på tale flere gange, men tidligt torsdag morgen var evakueringen endnu ikke kommet i gang.

- Vi er af begge parter i konflikten blevet bedt om at evakuere syge og sårede ud af det østlige Aleppo, når den egentlig hovedevakuering begynder, siger generalsekretær for Dansk Røde Kors Anders Ladekarl.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Røde Kors 10 ambulancer og 100 frivillige klar til arbejdet med at evakuere syge og sårede ud af byen.

- Evakueringerne skulle være startet klokken fem i morges, men er ikke startet endnu. Hvorfor ved vi ikke, sagde Anders Ladekarl, kort inden den første bus kørte ud af Østaleppo.

Han fortæller, at situationen er desperat.

- Det er afgørende at få folk ud af dette her område. Der befinder sig tusindvis af civile midt i den værste del af kampene.

- De lever i kældre og har ikke haft afgang til vand, mad eller lægehjælp i lang tid. Dem, der er kommet ud, har vi oplevet som dybt traumatiserede. Så det haster ganske meget med at få gang i evakueringen, siger Anders Ladekarl.

Klokken lidt i otte meddeler Reuters, at den første konvoj af sårede er begyndt at køre ud ad Aleppo.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniackis forlovede afslører: Det...
bt.dk
Mor rystet over børnehave: Tanken om,...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx