Af Ritzau - 21/04-16 19:36; Opdateret: 22/04-16 01:28

Venstre-borgmester klager til Søren Pind over tom teltlejrVenstre-borgmester klager til Søren Pind over tom teltlejr

50 telte med plads til 550 flygtninge står tom i Kliplev. Borgmesteren skriver undrende brev til ministeren.

storybild

Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) undrer sig over, at Søgårdlejren ved Kliplev ikke er blevet lukket, selv om der ikke bor en eneste flygtning. På billedes ses Danmarks største teltlejr til modtagelse af flygtninge ved Vordingborg Kaserne. (Billede: Polfoto/Rasmussen Per)

Søgårdlejren ved Kliplev i Sønderjylland kan huse 550 flygtninge i 50 opstillede telte.

Men ifølge TV Syd har teltene stået gabende tomme siden november.

Alligevel er lejren ikke blevet lukket, og det betyder, at der samlet har været udgifter på tre millioner kroner i de seneste fem måneder for driften af teltlejren. Udgifter som undrer Aabenraas borgmester, Thomas Andresen (V).

- Mit budskab er, at når det er ude af øje, er det ude af sind. Det er til stor gene for borgerne dernede, siger borgmesteren.

- Og så er det et irritationsmoment, at der er et stort ressourcespild i, at man varmer nogle telte op i en tid, hvor der virkelig ikke er udsigt til, at der dukker flygtninge op, siger han.

Thomas Andresen vil derfor gerne have lukket lejren.

- Vi ved, at det tog otte dage at oprette lejren, og hvis man så pludselig skal bruge et center, så kan man vel bare oprette det igen, siger han.

Aabenraas borgmester har skrevet et brev til justitsminister Søren Pind (V), hvor han ridser situationen op.

I brevet skriver han:

- Jeg er godt klar over signalværdien i Søgårdlejren, men jeg har ikke forståelse for det store ressourcespild, der hele tiden foregår.

Han beder derfor ministeren om at lukke for lejren, så den vej, hvor lejren ligger på, kan åbnes for offentligheden igen.

Placeringen af lejren betyder nemlig, at byens borgere ikke kan gå rundt om en sø i byen.

- Og samtidig minimere energispildet med opvarmningen ved at nedbryde teltene og genopbygge dem, hvis behovet skulle opstå. Et beredskab på otte dage bør være tilstrækkeligt - også for DF, lyder det i brevet.

Søgårdlejren er én af tre lejre, der hele tiden har været tænkt som et nødberedskab.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx