Af Ritzau - 08/12-16 12:15

Bestikkelsessag: Salgsdirektører skulle godkende smøringBestikkelsessag: Salgsdirektører skulle godkende smøring

Interne mails fra it-leverandør taler åbent om "smøring" og "smørelse" i bestikkelsessag. 47-årig for retten.

Hos it-leverandøren Atea var det efter alt at dømme helt almindeligt at levere elektronik til spotpriser - hvis ikke gratis - til kunder. Også til offentligt ansatte.

Og "smøringen" eller "smørelsen", som det blev kaldt, skulle godkendes på direktørniveau.

Det fremgår af en intern mailkorrespondance, som torsdag er blevet fremlagt ved Retten i Glostrup. Her er en 47-årig mand tiltalt for at have ladet sig bestikke af en medarbejder hos Atea.

Den 47-årige er ansat som edb-medarbejder i et ministerium, og to gange købte han elektronik og fotoudstyr hos Atea. Men han betalte kun halv pris. Han nægter sig skyldig i anklagen om bestikkelse.

Sagen er den anden i en længere række. Tirsdag i denne uge blev to mænd idømt ubetinget fængsel i henholdsvis to og fire måneder i samme sagskompleks. En tredje mand fik en betinget dom og 40 timers samfundstjeneste.

Anklager Stefan Møller Jørgensen fra Bagmandspolitiet har onsdag læst en mailkorrespondance op. Mailene blev udvekslet tilbage i 2010 mellem en daværende direktør i Atea og en chef for kundepleje, customer care.

I mailene bliver der talt om, at "al smørelse og under kost (varer solgt under kostpris, red.) skal godkendes af salgsdirektøren".

Og udtrykkene "smøring" eller "smørelse" optræder flere gange i de fremlagte mails.

Et vidne fortæller desuden, at han som salgschef i Atea også har hørt udtrykkene. Han kender dog ikke til, at der skulle være tale om bestikkelse.

I den sag, som blev afgjort tidligere på ugen, blev der også lagt en mail frem, hvor der blev talt om "at smøre" offentligt ansatte. Den mail var fra januar 2008.

I mailen blev salgscheferne instrueret om ikke at bruge Apple-produkter som smørelse. De var for dyre, og på bare én måned havde man brugt 76.000 kroner.

Der ventes at falde dom i sagen mod den 47-årige sidst på eftermiddagen torsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
Her er den overraskende sandhed om...
bt.dk
Kvinde voldtaget i by-centrum
bt.dk
Brandfolk slås mod voldsom brand -...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx