08/03-16 11:23; Opdateret: 08/03-16 11:52

Lars Løkke dedikerer årets kampdag til muslimske kvinderLars Løkke dedikerer årets kampdag til muslimske kvinder

Regeringen arbejder med konkrete tiltag, der skal inddæmme de islamistiske imamers magt, lyder det.

Danmark er nået langt med ligestilling, men der er fortsat kampe tilbage, hvilket har været særligt tydeligt i kølvandet på den seneste tids diskussioner om radikalisering ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Derfor dedikerer han årets internationale kampdag til de muslimske kvinder i Danmark efter historier blandt andet om, at en imam i en moské har talt om stening og pisk af kvinder.

- Yderliggående imamer i danske moskéer har talt om stening af kvinder. De har opfordret kvinder til ikke at anmelde vold, acceptere bigami og finde sig i seksuel undertrykkelse.

- Dagen i dag - 8. marts 2016 - vil jeg særligt dedikere til de muslimske kvinder i Danmark, der er blandt de allermest udsatte for kvindeundertrykkelse. Dem skal vi gøre en særlig indsats for at hjælpe og række hånden ud til, skriver statsministeren.

Derfor arbejder regeringen med "konkrete tiltag, der skal inddæmme de islamistiske imamers magt."

Kvindernes internationale kampdag så for første gang dagens lys i 1910 i København og har siden spredt sig til resten af verden. Den bruges verden over som anledning til at sætte fokus på ligestilling og kvinders rettigheder i samfundet.

Foruden historien om stening og pisk af kvinder viser en TV2-dokumentar også udtalelser om at slå børn.

- Det fylder os med afsky og væmmelse - både os, der har vores rødder i Danmark langt tilbage - og dem, der har en kortere historie i Danmark, men som også tror på frihed og ligestilling for mænd og kvinder.

- Politisk korrekthed må aldrig skygge for, at vi kan sige klart og utvetydigt fra over for religiøst funderet kvindeundertrykkelse, skriver statsministeren videre.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
Børnehave lukket ned: Én voksen...
bt.dk
FCK færdige i Europa League: Én mand...
bt.dk
Axelsen kæmper mod tiden: Nu afgøres...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx