Af Ritzau - 31/10-16 13:03

Nonne i Sverige: Stemningen er spændt før gudstjenesteNonne i Sverige: Stemningen er spændt før gudstjeneste

Søster Anna Mirijam Kaschner glæder sig til at høre, hvad paven vil sige om en forening af alle kristne.

Med pave Frans' besøg i Sverige bliver der taget små skridt mod en forening af protestanter og katolikker.

Sådan siger søster Anna Mirijam Kaschner, som er generalsekretær for Den nordiske Bispekonference. Hun befinder sig i Lund, hvor hun skal overvære pave Frans lede en gudstjeneste i Lund Domkirke.

Paven ankom klokken 11 til lufthavnen i Malmø. Han tog direkte videre mod Lund, hvor han skal hilse på den svenske kongefamilie og afholde gudstjeneste i byens domkirke. Det er 27 år siden, at en pave sidst besøgte Sverige.

- Det er meget særligt. Det er allerførste gang, at ledende biskopper mødes for at markere reformationen. Det er allerførste gang, siden reformationen startede, at vi er fælles om det her, siger Anna Mirijam Kaschner.

Pavens erklærede mål med rejsen er at forene de kristne trosretninger. Det historiske besøg sker, i forbindelse med at katolikker og lutheranere sammen markerer 500-året for reformationen.

- Vi er spændte på, om paven kommer med en udtalelse om enhed mellem katolikker og protestanter, som vi ikke forventer på nuværende tidspunkt. Han er kendt for spontane reaktioner, så man kan aldrig vide, siger Anna Mirijam Kaschner.

Hun forventer dog ikke, at der i denne omgang bliver taget store skridt mod at forene alle kristne trosretninger.

- Vi håber, at man en dag kan have en fælles nadver. Det er noget, vi arbejder hen imod. Samtidig er vi ikke kommet så langt endnu. Måske findes der en mulighed for, at man kan tage nogle små skridt i den retning.

Efter gudstjenesten i Lund skal paven tale i Malmö Arena, hvor 10.000 katolikker deltager.

Tirsdag skal paven holde katolsk messe på Swedbank station i Malmø, inden at turen igen går hjem til Vatikanet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx