Af Ritzau - 05/04-17 14:11; Opdateret: 05/04-17 16:09

Politi frafalder sigtelse for drabsforsøg i Ry-sagPoliti frafalder sigtelse for drabsforsøg i Ry-sag

Fire drenge kan se frem til en mildere tiltale for grov vold i stedet for drabsforsøg i sag om overfald i Ry.

Politiet har droppet at sigte fire drenge for drabsforsøg i brandsagen fra Ry, hvor en 16-årig blev udsat for et brandangreb.

Det oplyser forsvarer Michael Juul Eriksen.

Når anklageskriftet inden længe er klar, forventer forsvareren derfor, at drengene i stedet vil blive mødt af en mildere tiltale om grov vold i forbindelse med sagen.

- Det er glædeligt, at sigtelsen for drabsforsøg er væk. Det var en tung sigtelse at have hængende over hovedet, siger Michael Juul Eriksen.

Brandoverfaldet fandt sted 6. februar om aftenen. Her blev der ved en idrætshal i Ry kastet en brændende flaske med benzin mod den 16-årige dreng, der blev ramt.

En overgang blev han meldt i kritisk tilstand på grund af de skader, han havde fået. Han blev forbrændt på 30 procent af kroppen.

I første omgang lød sigtelsen på drabsforsøg, men det er altså blevet droppet af politiet, bekræfter anklager Anna Holm Christensen.

- Man har ikke ment, at man kan føre bevis for, at der er tale om drabsforsøg, siger hun uden at ville gå yderligere i detaljer.

At sigtelsen ikke længere lyder på drabsforsøg, kan få betydning for, hvilken straf drengene får, hvis de skulle blive kendt skyldige, forklarer forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen.

- De nægter sig skyldige, og hvis de bliver frifundet, er det lige meget, hvad sigtelsen har lydt på. Men bliver de dømt, er det klart, at voldsparagraffer straffes markant mildere, siger han.

Både de sigtede og ofret er i alderen 15-16 år og går i 9. klasse på Mølleskolen i Ry.

- Alle arbejder hurtigt for at få denne sag for så hurtigt som muligt på grund af deres unge alder. Normalt ville den tage længere tid, siger Michael Juul Eriksen.

De fire drenge er varetægtsfængslet.

Drengene er dog ikke placeret i arresthuse sammen med voksne, men er anbragt på lukkede institutioner for unge.

Sagen begynder i Retten i Horsens 18. april.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho parkerede bussen: Sevilla...
bt.dk
Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Strippere til begravelser er helt...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx