Af Ritzau - 22/08-16 21:09; Opdateret: 22/08-16 21:50

Region Syddanmark takker ja til diabetescenterRegion Syddanmark takker ja til diabetescenter

Novo Nordisk-fondens penge vil strømme til Region Syddanmark, hvor de skal gå til et nyt diabetescenter.

storybild

Region Syddanmark har takket ja til penge fra Novo Nordisk til et nyt diabetescenter. (Billede: Free/Per Fledelius)

Region Syddanmark har besluttet at takke ja til tilbuddet om at oprette et diabetescenter med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Det oplyser formand for sundhedsudvalget Poul-Erik Svendsen (S).

- Vi har besluttet, at vi går ind i samarbejdet med Novo Nordisk om et diabetescenter.

- De har tilbudt en stor sum penge, som kan indgå i et arbejde omkring forskning og udvikling. Vi skal sikre, at vi sætter dagsordenen, og at det kommer hele regionen til gode, siger Poul-Erik Svendsen.

Pengene skal gå til et diabetescenter ved Odense Universitetshospital og aktiviteter i andre sygehuse i Region Syddanmark.

Det skal give hele behandlingen et løft i regionen og ikke mindst tiltrække forskere og specialister. Og her har der været brug for eksterne midler, siger regionspolitikeren.

- Vi skal have vores forskning op på samme mængde og niveau, som man har på eksempelvis Skejby Sygehus (Aarhus Universitetshospital, red). Det vil dette her være med til at sikre, siger Poul-Erik Svendsen.

Op til forløbet har der været kritik af, om tilbuddet fra Novo Nordisk Fonden har kunnet influere prioriteringen af sygdomme.

- Det er i en god sags tjeneste, at Novo Nordisk Fonden er med til at opprioritere en patientgruppe, nemlig diabetikere.

- Problemet er, at det med stor sandsynlighed vil medføre øgede driftsudgifter for regionen, og så risikerer vi i virkeligheden, at der bliver færre penge til andre patientgrupper, sagde sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen til Ritzau tidligere mandag.

Det er dog ikke et problem ifølge Poul-Erik Svendsen.

- Man kan ikke få ordentligt forskning uden at have den økonomi, som eksterne aktører kan bidrage med.

- Vi skal arbejde sammen med industrien. Vi skal bare sikre os, at det er os, der sætter dagsordenen. Og det kan vi sagtens, siger formanden.

Oplægget til centret involverer oprettelsen af et Steno Diabetes Center, der skal agere kernen i et løft af diabetesbehandlingen i hele regionen. Det skal samtidig tiltrække og fastholde forskere og specialister.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Mette Gjerskov kan være færdig i...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx