Af Ritzau - 19/08-16 06:04

Forlad Facebook men bevar dine vennerForlad Facebook men bevar dine venner

Hvis du er træt af statusopdateringer, annoncer, konkurrencer og dumme kommentarer på de sociale medier, så kan du skære dem fra.

Din kollega har været i fitnesscentret igen i dag, og din venindes veninde har fået en cappuccino på en café.

Facebook byder på en lang række forskelligartede nyheder og oplysninger, som du muligvis godt kunne være foruden.

Men alligevel klikker du på den lille, blå app flere gange hver eneste dag.

- Facebook kan byde på for meget ligegyldigt støj, og mange brugere føler, de får stress. De får ikke følelsen af at være med i det her "community", fordi alting alligevel går for stærkt, lyder det fra Jesper Holm, ekspert i sociale medier.

- Men det kan være svært at holde sig fra Facebook, fordi vi som mennesker ikke vil føle, at vi går glip af noget socialt, forklarer Jesper Holm, underviser og foredragsholder for socialemedier.dk.

Mange mennesker føler, at de bruger for meget tid på de sociale medier, men det kan alligevel virke som et uoverkommeligt skridt at forlade Facebook fra den ene dag til den anden.

Men der findes en mellemvej, der gør det muligt for dig at slippe for alle de daglige opdateringer og målrettede annoncer, samtidig med at du kan holde kontakt med dit omfattende kartotek af Facebook-venner, som du har fået samlet dig gennem tiden.

- Flere brugere er begyndt at deaktivere deres Facebook-profiler, men nogle af disse bruger stadig Messenger, forklarer fremtidsforsker Kirsten Østergaard Poulsen fra Firstmove.

- Det er ikke nødvendigvis sådan, at man sletter Facebook, fordi man ikke længere vil kommunikere med nogen. Messenger eliminerer i hvert fald nogle af de forstyrrelser, der hele tiden banker på, siger fremtidsforskeren til Ritzau Fokus.

Hvis du deaktiverer din Facebook-konto, så vil det stadig være muligt for dig at søge efter nye bekendte og navne i Messenger-funktionen, så du fremover kan tilføje potentielle nye venner.

Også selv om du ikke gider se deres offentlige opdateringer og feriebilleder på Facebook.

- Messenger er bare et rigtigt godt værktøj til at kommunikere, som man har formået at holde simpelt uden alt mulig andet støj, lyder det fra Jesper Holm fra socialemedier.dk.

Sådan kommer du af Facebook men beholder chat-funktionen:

1. Gå ind på "Konto-menuen" på din Facebook-profil.

2. Klik på "Indstillinger", herefter på "Sikkerhed" i kolonnen til venstre.

3. Vælg "Deaktiver din konto" og følg trinene for at gennemføre deaktiveringen.

4. Herefter kan du vælge, at du fortsat vil beholde Facebooks Messenger-funktion.

5. Din Facebook-konto er blot deaktiveret - ikke slettet. Det betyder, at du til enhver tid vil kunne aktivere den igen og fortsætte på Facebook som tidligere.

Kilder: Facebook og Firstmove.

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx