Af Ritzau - 24/09-16 12:11

Pape om udviklingen i blå blok: Det er noget rodPape om udviklingen i blå blok: Det er noget rod

De Konservatives formand langer ud efter de øvrige partier i blå blok: I bringer Mette Frederiksen til magten.

- Hvis vi ser på, hvad der foregår i blå blok, så er det noget rod.

Sådan lyder det fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, på partiets landsråd i Herning. Her langer formanden for blå bloks mindste parti ud efter især Liberal Alliance for at true det borgerlige samarbejde.

- Mange uden for Christiansborgs tykke mure kan ikke forstå, hvorfor vi ikke bare finder en løsning.

- Hvis LA holder fast, så får vi ingenting. Vi får værre end ingenting. Vi får Mette Frederiksen som statsminister, siger Søren Pape Poulsen.

Udmeldingen kommer efter et flere uger langt skænderi i blå blok om topskattelettelser. Her har LA-leder Anders Samuelsen gjort det klart, at han vil vælte regeringen, hvis ikke topskatten sænkes med fem procentpoint.

De hårde udmeldinger kulminerede i sidste weekend i forbindelse med DF's landsmøde. Her fastslog DF-formand Kristian Thulesen Dahl, at han - ultimativt - sagde nej til LA's topskattekrav.

Derefter fastslog statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at der ikke er 90 mandater bag LA-kravet. Derfor burde Samuelsen droppe sit ultimative krav og møde op til forhandlingerne uden trusler om valg.

- Vi bliver ikke så ultimative, at vi vælter en borgerlig regering. Vi vil hellere tage et skridt frem end et valg, siger Søren Pape Poulsen.

De Konservative har tidligere selv fået kritik fra de øvrige partier for at skade det borgerlige samarbejde. Det skete i foråret, da partiet udtrykte mistillid til daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) for hendes håndtering af landbrugspakken.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx