Af Ritzau - 22/09-16 23:49; Opdateret: 23/09-16 00:47

Betjent sigtes for drab på ubevæbnet sort mand i TulsaBetjent sigtes for drab på ubevæbnet sort mand i Tulsa

Politiets håndtering af en række sager, hvor sorte har været indblandet, har ført til protester flere steder.

Statsadvokaten i den amerikanske by Tulsa i delstaten Oklahoma har torsdag sigtet en betjent for drabet på en ubevæbnet sort mand fredag i sidste uge, skriver Reuters.

Drabet blev blandt andet filmet fra en politihelikopter Det - og andre sager - har siden medført store protester i blandt andet byen Charlotte i North Carolina.

Det 40-årige skudoffer blev ramt i brystet af et enkelt skud og døde senere på hospitalet.

Den sigtede betjent risikerer minimum fire års fængsel, hvis hun bliver kendt skyldig.

Ifølge betjentens advokat skød hun manden, fordi han angiveligt greb ud efter noget i sin lomme. Det viste sig dog, at han var ubevæbnet.

Sideløbende med den kriminelle efterforskning af hændelsen har det amerikanske justitsministerium åbnet en undersøgelse af forløbet.

Demonstrationerne i Tulsa har indtil nu været fredelige.

Det samme kan man ikke sige om protesterne i Charlotte. Her har der to nætter i træk været sammenstød mellem demonstranter og politi. Det har blandt medført, at der er indført undtagelsestilstand i byen.

Tusindvis demonstrerer mod politidrab på sorte. En lokal sag, hvor politifolk dræbte den 43-årige Keith Scott, har fået situationen til at eskalere.

Mindst ni mennesker er kommet til skade og 44 er anholdt i løbet af natten til torsdag.

Ved sammenstødene har politiet brugt tåregas, gummikugler og chokgranater for at opløse demonstrationen. Det skete blandt andet efter, at nogle af deltagerne var begyndt at plyndre butikker og kaste med sten, flasker og fyrværkeri.

En person, der blevet såret af skud under protesterne onsdag aften, er torsdag død, skriver NBC Charlotte.

Ifølge politiet blev han dog ikke ramt af politiets kugler.

USA udarbejder ikke landsdækkende statistik over politidrab. Men ifølge organisationen Mapping Police Violence, som arbejder imod politivold, er mindst 214 sorte mennesker blevet dræbt af amerikansk politi siden nytår.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx