Af Ritzau - 10/09-16 15:48

Kvindelige jihadister er mere aktive ifølge fransk politiKvindelige jihadister er mere aktive ifølge fransk politi

Antiterror-anklager i Paris siger, at en terrorcelle fra Islamisk Stat i Paris bestod af unge kvinder.

Mens kvinder i militante islamistiske grupper længe har stået i skyggen af deres mandlige modparter, så er de begyndt at spille en mere aktiv og fremtrædende rolle, siger de franske myndigheder i forbindelse med efterforskningen af et planlagt angreb i Paris.

Fransk politi anholdt torsdag tre stærkt radikaliserede kvinder. De havde planer om et angreb i det centrale Paris, hvor der blev fundet seks gasflasker i en bil parkeret nær Notre Dame.

En af dem har svoret troskab til Islamisk Stat, siger efterretningskilder i Paris.

Kvinden blev skudt og såret under anholdelsen torsdag aften, efter at hun ifølge øjenvidner havde såret en politimand med en kniv.

I alt tre mistænkte kvinder i alderen 39, 23 og 19 år blev anholdt torsdag, hvor de ifølge Indenrigsministeriet forberedte "nye voldelige angreb." Tidligere var fire andre personer anholdt i sagen.

Den franske antiterror-anklager Francois Molins siger, at alle de anholdte blev styret af Islamisk Stat i Syrien.

- Det var en terrorcelle bestående af unge kvinder, som var totalt lydhøre over for den dødelige ideologi, som Islamisk Stat står for, siger Molins.

- Terrororganisationen bruger ikke alene kvinder, men unge kvinder, siger han og tilføjer:

- Kvinderne bliver styret langvejs fra af personer i Islamisk Stat i Syrien.

30 mennesker blev i november sidste år dræbt i en række næsten samtidige angreb mod et spillested, et stadion og flere restaurationer i Paris.

I juli angreb en mand i en 19 ton tung lastbil strandpromenaden i Nice. Tusindvis af mennesker havde samlet sig for at se fyrværkeri på Frankrigs nationaldag. De var på vej væk fra stranden, da lastbilen kørte ind i menneskemængden. 86 dræbt.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx