Af Ritzau - 07/04-16 21:31; Opdateret: 07/04-16 22:25

DIF tilkender KIF sejren i Ortega-sagenDIF tilkender KIF sejren i Ortega-sagen

Slutplaceringerne i håndboldherrernes grundspil skal ændres, efter at KIF har vundet en sag ved skrivebordet.

KIF Kolding København måtte gerne benytte træner Carlos Ortega i tre kampe, hvor klubben blev taberdømt.

Det fastslår Danmarks Idrætsforbunds (DIF) højeste appelinstans torsdag aften.

Dansk Håndbold Forbunds (DHF) disciplinærinstans havde oprindelig tildelt håndboldklubben en bøde for ulovlig brug af den spanske træner i grundspilskampene mod Skive, Sønderjyske og Mors-Thy.

Dommen blev efterfølgende anket og skærpet af håndboldens appelinstans, der detonerede en "bombe" på dagen for grundspillets sidste spillerunde.

Den skærpede straf betød, at Skanderborg pludselig mistede chancen for at nå slutspillet i stedet for Sønderjyske, der samtidig kunne gå ind til sidste spillerunde med ro i sindet.

Torsdagens dom fra Danmarks Idrætsforbund betyder, at KIF Kolding København får de fem point tilbage, som holdet ellers var blevet frataget.

Det ændrer samtidig forudsætningerne før sidste spillerunde i grundspillet, hvilket betyder, at flere klubber muligvis føler sig snydt.

Grundspillet blev afgjort den 23. marts med KIF Kolding København på en femteplads, men torsdagens dom betyder, at KIF slutter højere oppe i tabellen på enten en anden- eller tredjeplads.

Dommen får umiddelbart ingen konsekvenser for hvilke otte hold, der er gået videre til slutspillet.

Slutspillet går i gang om en uge, og DHF oplyser sent torsdag aften i en pressemeddelelse, at man fredag morgen vil sørge for at bringe slutspillet i overensstemmelse med de ændrede placeringer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx