Af Ritzau - 24/08-16 09:51

Flere hænder kan hjælpe opsvinget på vejFlere hænder kan hjælpe opsvinget på vej

Ifølge Danmarks Statistik er arbejdsstyrken vokset med 20.000 i løbet af andet kvartal, og det er godt nyt.

Den stadigt faldende ledighed herhjemme betyder, at arbejdsgivere i en række brancher står og mangler ledige hænder. For dem må dagens tal fra Danmarks Statistik være behagelig læsning.

Den såkaldte arbejdskraftundersøgelse viser nemlig, at arbejdsstyrken i løbet af andet kvartal voksede med 20.000 personer, når man korrigerer for sæson.

Det skyldes hovedsageligt de reformer, der har skullet flytte personer på overførselsindkomst ud på arbejdsmarkedet.

- At arbejdsstyrken stiger er godt nyt, for arbejdsmarkedet er ved at være så stramt, at virksomhederne står overfor flaskehalsproblemer.

- Det er derfor rigtigt positivt, hvis fremgangen i beskæftigelsen trækker flere ud på arbejdsmarkedet, så risikoen for flaskehalse mindskes, skriver cheføkonom Steen Bocian fra Dansk Erhverv i en kommentar.

Det er dog langt fra sikkert, at flaskehalsproblemerne kan løses af den øgede arbejdsstyrke, minder Sydbanks makroøkonom Søren V. Kristensen om.

- Det kan nemlig ofte være i specialiserede typer af job, hvor flaskehalsene opstår. Det er kvalifikationer, som de færreste på kanten af arbejdsmarkedet besidder samtidig med, at ens kvalifikationer ofte vil dale en smule i takt med, at man går ledig.

- Derfor afliver en stigende arbejdsstyrke ikke nødvendigvis problemet med flaskehalse, men det hjælper ganske sikkert, skriver han i en kommentar.

Dagens tal skal dog tages med et vist forbehold, fordi Danmarks Statistik har ændret på indsamlingsmetoden, og det gør usikkerheden større end normalt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx