Af Ritzau - 21/11-16 14:47

Nordjysk politi analyserer 20 brande der kan være påsatNordjysk politi analyserer 20 brande der kan være påsat

Containere, stråtækte huse og halmlader er gået op i røg i og omkring Fjerritslev. Politiet søger fællestræk.

Efter en stribe brande i Fjerritslev og omegn har Nordjyllands Politi iværksat et større analysearbejde, der skal kortlægge, om der er noget, der kæder brandene i området sammen.

- Ud over efterforskningen af de enkelte sager graver vi lige et spadestik dybere, for at se om der er en sammenhæng, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen, Nordjyllands Politi.

Omkring 20 brande indgår i analysearbejdet.

Politiets analyse af de mange brande skal gøre det muligt at fastslå, om der er fællestræk, som kan kæde brandene til en og samme gerningsmand.

Desuden har politiet for at øge trygheden intensiveret patruljeringen i området.

Samtidig opfordres borgerne til at holde et vågent øje med fremmede biler og mistænkelige forhold omkring for eksempel stråtækte sommerhuse.

Siden branden på Svinkløv Badehotel i slutningen af september har der været usædvanlig mange brande i området i og omkring Fjerritslev.

Branden i badehotellet var ikke påsat. De tekniske undersøgelser har vist, at den blev sat i gang af en fejl i det elektriske system i en tørretumbler.

Men omkring 20 af brandene, i ugerne efter at badehotellet blev flammernes bytte, menes at være påsat. Der er eksempelvis tale om containerbrande og brande i halmlader og stråtækte sommerhuse.

Senest var en 89-årig kvinde på Thistedvej i Fjerritslev lørdag aften ved at brænde inde i sit stråtækte hus. Det lykkedes familie at få den dårligt gående kvinde ud af huset, og hun slap uskadt.

Politiet er i gang med at undersøge brandårsagen, men branden menes at være påsat.

- Det er en eskalering at sætte ild til et hus, hvor der er nogen hjemme. Det er lige et ekstra trin på skalaen, siger Frank Olsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Langt fra VM-form: Bendtner får hård...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Ny modedille vakte opsigt på sociale...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx