Af Ritzau - 28/11-16 11:24; Opdateret: 28/11-16 12:01

Løkke: Regeringen har det stærkeste grundlag nogensindeLøkke: Regeringen har det stærkeste grundlag nogensinde

Samarbejdsklimaet på Christiansborg bliver bedre med en trepartiregering, forventer Lars Løkke Rasmussen.

Optimisme og tro på fremtiden.

Det indtryk vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gerne give offentligheden, da han mandag præsenterer sin regering med 22 ministre på Amalienborg Slotsplads.

- Solen skinner, og vi har fået en ny trekløverregering. Det er en stærk regering og et stærkt hold, siger Lars Løkke Rasmussen.

Optakten til dannelsen af VLAK-regeringen har ellers været præget af måneders splittelse og trusler om valg. Men ud af det er kommet en levedygtig regering, mener Lars Løkke Rasmussen.

Han fremhæver, at den seneste uges arbejde på Marienborg med regeringsgrundlaget giver et godt afsæt for arbejdet.

- Efter at have brugt megen tid på Marienborg vil jeg mene, at vi har lavet det stærkeste og mest gennemarbejdede regeringsgrundlag, Danmark har set.

- Det betyder, at alle mænd og kvinder på det her hold, ved hvad det handler om, siger Lars Løkke Rasmussen.

I statsministerens udtalelse ligger også en markering, af at der vil blive slået hårdt ned på intern splittelse i regeringen.

Liberal Alliances leder Anders Samuelsen har opgivet sit ultimative krav om topskattelettelser på fem procentpoint for at komme i regering. Og nu forventer Løkke, at der kan præsenteres en samlet front.

- Vi har en stærk tro på, at der bliver skabt et langt mere samarbejdsvilligt klima på Christiansborg, fordi vi tre nu går sammen og bygger bro over nuancerne i vores politik.

Regeringen står dog fortsat "kun" med 53 mandater. Derfor skal man overbevise andre partier, for at samle de 90 mandater, der skal til for at gennem politikken fra regeringsgrundlaget.

- For at løse opgaven rækker vi hånden ud til Folketinget. I særlig grad til Dansk Folkeparti, som er denne regerings parlamentariske grundlag, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han fremhæver, at regeringen står i en gunstig situation, fordi beskæftigelsen er på vej frem, og ledigheden er på vej ed.

- Men der er også udfordringer fra globaliseringen. Vi skal sørge for, at alle kommer med. Og at Danmark fortsat er et land, der er åbent mod verden, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han forventer, at det nye ministerhold vil løse opgaven.

- Vi er ni kvinder og 13 mænd. Unge og lidt ældre. De er dedikerede, rutinerede og klar til at tage hul på opgaven.

- Med optimisme og tro på fremtiden skal regeringen skabe et friere, rigere og et mere trygt Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henrik bisættes i dag: Send ham...
bt.dk
Fodboldkomets københavner-lejlighed...
bt.dk
'Luksusfælden' endte i skilsmisse:...
bt.dk
Se videoen: Kongefamilien tager...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx