Af Ritzau - 14/03-17 16:33

To mænd får hårde straffe for omfattende salg af dopingTo mænd får hårde straffe for omfattende salg af doping

Via postpakker blev hundredtusindvis af dopingenheder sendt til kunder. To mænd er nu idømt fængsel.

Fra adresser i København, Fredericia, Kolding, Middelfart og Mørke bedrev to mænd tilbage i 2014 og 2015 omfattende handel med forbudte dopingstoffer.

Stofferne blev via pakkepost sendt ud til modtagerne. Forskellige dæknavne blev anført som afsender, blandt andet "Fynsautodele" og "Jysk Sliberi". Også et fiktivt firma, ICS Line Trade i Frankfurt am Main blev brugt af mændene.

Tirsdag er de to blevet idømt fængselsstraffe på tre et halvt og to år af et nævningeting i Københavns Byret.

Den hårdeste straf tilfalder 30-årige Mikkel Holm Larsen fra Søborg. Larsen er dømt for at håndtere 660.000 dopingenheder. Derudover er han dømt for håndtering af 127.000 enheder af forskellige lægemidler.

Han overvejer nu, om han vil anke dommen. Men undervejs i sagen har han erkendt sig skyldig i dele af de anklager, som har været rejst mod ham.

Larsen var hovedmanden i foretagendet, vurderer byretten. Det var ham, som stod for at importere de ulovlige stoffer, og det var ham, som kunderne bestilte hos.

35-årige Frederik Gladbo Tranberg fra Fredericia spillede ifølge byretten en mindre rolle i partnerskabet. Han stod for at pakke de ulovlige stoffer og sende dem til kunderne.

Tranberg er dømt for håndtering af 557.000 enheder doping og 127.000 lægemiddelenheder. Også han har under sagen erkendt delvist, og ligesom sin kumpan overvejer han, hvorvidt sagen skal ankes.

Under sagen har Tranberg fortalt, at han tidligere har dyrket bodybuilding. Og i en periode brugte han selv doping.

Det var et anonymt tip, som tilbage i 2014 førte politiet på sporet af mændene. På baggrund af tippet fik politiet lov til at aflytte Larsens telefon.

Aflytningen afdækkede blandt andet en række sms-beskeder fra postvæsnet om pakker til afhentning. Det fik politiet til at overvåge pakketrafikken, og ad den vej fandt man ud af, at der blev sendt både doping og kontanter.

De to mænd har nu 14 dage til at afgøre, om de vil anke dommen.

Det samme gælder for anklagemyndigheden. Anklager Andreas Christensen havde krævet Larsen idømt op mod fem års fængsel, mens kravet mod Tranberg lød på fængsel i omegnen af tre et halvt år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Voldsom ulykke spærrede...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx