Af Ritzau - 24/10-16 11:28

Danmarks herrelandshold i basketball får ny trænerDanmarks herrelandshold i basketball får ny træner

Basketballforbundet og Pieti Poikola forlænger ikke samarbejdet efter mislykket kvalifikation til EM næste år.

Herrelandsholdet i basketball skal have ny landstræner.

Efter sommerens mislykkede EM-kvalifikation er Danmarks Basketball-Forbund (DBBF) og den nu tidligere danske herrelandstræner Pieti Poikola blevet enige om ikke at forlænge samarbejdet.

Det er sket i fællesskab, skriver DBBF i en pressemeddelelse.

I EM-kvalifikationen endte Danmark på sidstepladsen i pulje B efter to sejre undervejs.

- Pieti blev ansat for fire år siden for at starte vores landsholdsprogram op igen med målsætningen om at kvalificere landsholdet til EM i 2017.

- På trods af en flot udvikling af holdet er det ikke lykkedes at opnå målet. Forbundet synes derfor, det er naturligt at få noget ny inspiration til programmet, lyder det i pressemeddelelsen fra DBBF.

Forbundet er i øjeblikket i gang med at ansætte en ny sportschef, og ansættelsen af en ny landstræner bliver en af den nye sportschefs første vigtige opgaver, lyder det videre.

For den kommende nye landstræner venter en stor opgave i august 2017, hvor herrelandsholdet skal spille en prækvalifikation til selve VM-kvalifikationen til VM 2019 i Kina.

Sommerens sejr over Tyskland, som endte med at kvalificere sig til EM, giver en tro på, at holdet kan spille med om en af de otte ledige pladser til VM-kvalifikationen, noterer DBBF sig.

I prækvalifikationen til VM-kvalen skal Danmark spille seks kampe i alt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx