Af Ritzau - 17/03-17 12:20; Opdateret: 17/03-17 12:38

SAS endnu engang idømt kartelbøde på 70 millioner euroSAS endnu engang idømt kartelbøde på 70 millioner euro

En gammel kartelsag i luftfartsbranchen er blevet genoptaget. Det koster SAS 70 millioner euro.

Luftfartsselskabet SAS er af EU-Kommissionen blevet idømt en bøde på 70,2 millioner euro - svarende til 520 millioner kroner - i en større kartelsag om fragtpriser.

Det er anden gang, at selskabet bliver idømt bøden. Allerede i 2010 nåede kommissionen frem til samme konklusion, men afgørelsen blev anket og omstødt af EU-Domstolen på grund af en procedurefejl.

Nu har EU-Kommissionen imidlertid behandlet sagen igen og er nået frem til præcis samme konklusion: At SAS i lighed med 10 andre selskaber handlede i strid med konkurrencereglerne.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager siger i en pressemeddelelse om afgørelsen:

- Millioner af virksomheder afhænger af luftfragttjenester, der bruges til transport af mere end 20 procent af hele EU's import og næsten 30 procent af EU's eksport.

- Kommissionen kan ikke acceptere, at man samarbejder om et kartel i stedet for at konkurrere om at tilbyde kunderne bedre tjenester.

- Dagens afgørelse sikrer, at virksomheder, der deltog i luftfragtskartellet, pålægges sanktioner for deres adfærd, siger hun i en pressemeddelelse.

Lægger man alle bøderne sammen, er der tale om et beløb på knap 800 millioner euro.

De ulovlige prisaftaler virkede i periode fra december 1999 til februar 2006 og lagde et aftalt niveau for brændstof- og sikkerhedstillæg.

SAS oplyste allerede i sidste uge, at man er blevet mødt af krav i en række civile søgsmål i Storbritannien, Holland og Norge.

De relaterer sig alle til kartelsagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx