Af Ritzau - 17/03-17 12:20; Opdateret: 17/03-17 12:38

SAS endnu engang idømt kartelbøde på 70 millioner euroSAS endnu engang idømt kartelbøde på 70 millioner euro

En gammel kartelsag i luftfartsbranchen er blevet genoptaget. Det koster SAS 70 millioner euro.

Luftfartsselskabet SAS er af EU-Kommissionen blevet idømt en bøde på 70,2 millioner euro - svarende til 520 millioner kroner - i en større kartelsag om fragtpriser.

Det er anden gang, at selskabet bliver idømt bøden. Allerede i 2010 nåede kommissionen frem til samme konklusion, men afgørelsen blev anket og omstødt af EU-Domstolen på grund af en procedurefejl.

Nu har EU-Kommissionen imidlertid behandlet sagen igen og er nået frem til præcis samme konklusion: At SAS i lighed med 10 andre selskaber handlede i strid med konkurrencereglerne.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager siger i en pressemeddelelse om afgørelsen:

- Millioner af virksomheder afhænger af luftfragttjenester, der bruges til transport af mere end 20 procent af hele EU's import og næsten 30 procent af EU's eksport.

- Kommissionen kan ikke acceptere, at man samarbejder om et kartel i stedet for at konkurrere om at tilbyde kunderne bedre tjenester.

- Dagens afgørelse sikrer, at virksomheder, der deltog i luftfragtskartellet, pålægges sanktioner for deres adfærd, siger hun i en pressemeddelelse.

Lægger man alle bøderne sammen, er der tale om et beløb på knap 800 millioner euro.

De ulovlige prisaftaler virkede i periode fra december 1999 til februar 2006 og lagde et aftalt niveau for brændstof- og sikkerhedstillæg.

SAS oplyste allerede i sidste uge, at man er blevet mødt af krav i en række civile søgsmål i Storbritannien, Holland og Norge.

De relaterer sig alle til kartelsagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
35-årig mand og to børn fundet døde:...
bt.dk
'Ung mor' er blevet single: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx