08/03-16 09:45

Venstre tilslutter sig færre elever på gymnasietVenstre tilslutter sig færre elever på gymnasiet

I løbet af året vil regeringen komme med et udspil på gymnasieområdet, som indeholder adgangskrav.

Gymnasievejen er blevet for populær, og det skal der laves om på.

Sådan lyder det fra Venstre, som lægger sig i kølvandet på Liberal Alliance, der vil ændre gymnasieuddannelserne, så det klassiske gymnasium bliver mere bogligt og målrettet dem, der vil læse videre på lange uddannelser.

- Der er rigtig mange spændende ting i det, og ambitionerne er fælles med vores, i forhold til at sikre at flere unge tager en erhvervsuddannelse. I dag vælger for mange gymnasievejen er vi enige om, siger undervisningsordfører Anni Matthiesen (V).

Regeringen har planer om at komme med et udspil på gymnasieområdet i løbet af året, men Venstre er bundet af at være med i forligskredsen, hvilket betyder, at alle partier, der er med, skal være enige om en reform.

Af samme grund brød forhandlingerne om den forrige regerings gymnasieudspil sammen sidste år på grund af stridigheden om et adgangskrav til gymnasiet.

Liberal Alliance stiller nu krav om et folkeskolegennemsnit på 7. Blå blok har tidligere stået fast på mindst 4 i dansk og matematik, mens Socialdemokraterne og De Radikale mente, at kravet skulle være karakteren 02.

- De helt konkrete ting er vi nødt til at tage ved forhandlingsbordet. Regeringen indkalder til forhandlinger om gymnasieområdet. Ligesom Liberal Alliance har vi et ønske om karakterkrav, men niveauet vil jeg ikke sige noget om, siger Anni Matthiesen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx