Af Ritzau - 18/08-16 17:08

Landsret reducerer straf for nordjyske nytårstragedierLandsret reducerer straf for nordjyske nytårstragedier

Et halvt års fængsel var for hård en straf til mand, hvis salg af nytårsbomber kostede tre personer livet.

Som alle andre nytårsaftner var familier og venner over hele landet på den sidste dag i 2014 samlet til fest for at fejre det nye års komme.

Men 2015 var ikke mange minutter gammel, før to fester ved Hobro og Mariager endte i voldsomme tragedier.

Tre personer mistede livet, og to andre blev hårdt kvæstet ved to forskellige fester, da de for at fejre nytåret ville affyre krysantemumbomber.

I begge tilfælde var bomberne solgt af en 30-årig mand fra Hobro. Tidligere på året blev han af Retten i Aalborg idømt seks måneders fængsel for blandt andet uagtsomt manddrab. Men den straf var for hård, mener Vestre Landsret.

Derfor er straffen torsdag blevet reduceret fra seks til fire måneders fængsel.

Den ene måned har den 30-årige allerede afsonet som varetægtsfængslet, og de resterende tre måneder gøres betinget mod, at han udfører 80 timers samfundstjeneste.

Ud over uagtsomt manddrab blev manden fundet skyldig i overtrædelse af fyrværkeriloven og uagtsom legemsbeskadigelse. Ifølge retten burde han have indset, at luftbomberne under uheldige omstændigheder kunne medføre dødsfald.

Derimod blev han frifundet for forsætligt at have forvoldt nærliggende fare.

Den dømte har siden sin anholdelse nægtet sig skyldig.

- Jeg solgte kun lovligt fyrværkeri - familieposer med raketter og batterier, forklarede han under sagen i byretten.

Flere vidner har ellers fortalt, hvordan de nu afdøde var taget ned på et værksted nytårsaftensdag for at fremstille et bomberør, der kunne passe til bomben, som de havde købt af netop den tiltalte.

Den ene af ulykkerne skete i Skjellerup ved Hobro. Her blev to mænd på 24 og 25 dræbt, da de satte ild til lunten, der brændte ned på få sekunder.

Storebroren til en af de dræbte mistede det ene øje, mens en kammerat, der lyste med sin iPhone for at vise, hvor lunten skulle antændes, mistede begge øjne.

Den anden ulykke skete i Assens ved Mariager. Her mistede en 37-årig familiefar livet, da han håndterede det kraftige fyrværkeri i haven, mens familien og andre ved nytårsfesten var forsamlet inden døre.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx