Af Ritzau - 25/10-16 10:47

Northside booker Radiohead til ekstra lang koncertNorthside booker Radiohead til ekstra lang koncert

Det legendariske rockband Radiohead kommer til at stå øverst på plakaten hos festivalen Northside.

I otte år har danske musikfans efterspurgt rockbandet Radiohead, når landets festivaler har spurgt til gæsternes musikønsker.

Derfor kan det kun vække jubel hos fans, at den aarhusianske musikfestival Nortside tirsdag kan afsløre Radiohead som sit første navn til plakaten for festivalen i sommeren 2017.

Samtidig kan festivalens gæster glæde sig over, at de får ekstra koncert for pengene, når bandet spiller.

Ifølge Northsides talsmand, John Fogde, skal det populære band nemlig efter eget ønske spille et fuldt sæt under festivalen.

- Vi er stolte og beærede over, at Radiohead har sagt ja til at spille på Northside til sommer. De er det perfekte band som hovednavn på vores plakat, og dagens offentliggørelse er kulminationen på flere års hårdt arbejde, siger han i pressemeddelelsen.

Her fremgår det også, at man i Aarhus Kommunes eventforum har givet en dispensation til, at Radiohead må spille længere end normalt natten mellem den 11. og 12. juni.

Det britiske rockband har været ekstremt eftertragtede blandt både danske og udenlandske festivaler. Rygter om en bandturné, der slog et smut forbi Danmark, har derfor også floreret i flere omgange.

I år fik rygterne dog ekstra næring i september, da frontfiguren i Radiohead, Thom Yorke, under et radioprogram på BBC Radio 1 proklamerede, at bandet har lagt planer for en turné i 2017.

Efterfølgende offentliggjorde bandet to festivalkoncerter i sommeren 2017 på Glastonbury i Storbritannien og Open'er Festival i Polen.

Det fik blandt andet fans til at udspørge Roskilde Festival, om Radiohead er booket til sommerens festival. Men det er blevet afvist.

Det var altså til gengæld den aarhusianske musikkonkurrent, der løb med bookingen.

Radiohead udgav debutpladen "Pablo Honey" i 1992. Blandt deres albums finder man blandt andet "OK Computer", "Kid A" og "In Rainbows", og senest udgav bandet "A Moon Shaped Pool" tidligere i år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx