Af Ritzau - 31/10-16 21:28

R: Løkkes udskydelse af 2025-plan er en falliterklæringR: Løkkes udskydelse af 2025-plan er en falliterklæring

Radikale forhandler gerne finanslov med regeringen, efter at Løkke har udskudt forhandlingerne om 2025-planen

- Det er en falliterklæring for Lars Løkke Rasmussen. Han sagde udtrykkeligt, at han ikke ville være statsminister for enhver pris. Men at han ville lave et stort reformprogram for Danmark.

Det siger De Radikales finansordfører Martin Lidegaard, efter at forhandlingerne om regeringens udspil til en 2025-plan er gået så meget i hårdknude, at Lars Løkke Rasmussen har meddelt, at de udskydes på ubestemt tid.

Forhandlingerne genoptages først, når der er forhandlet en finanslov for 2017 på plads, og her kan De Radikale godt være med, siger Martin Lidegaard.

- Vi er også klar til at tage elefanten i små bidder. Vi møder gerne op og kæmper for at komme af med det boligskattestop, som vi har modarbejdet siden valgkampen, siger Martin Lidegaard.

De Radikale kræver flere penge til uddannelse, hvis de skal støtte finansloven, siger han.

- Her er vore krav velkendte. Vi ønsker at skaffe flere penge til uddannelse og forskning, siger Martin Lidegaard.

De Radikale kræver også, at regeringen respekterer energiforligets støtte til kystnære havvindmøller, hvis partiet skal med i en aftale om PSO-afgiften, fastslår han.

- Vi er i den vanvittige situation, at regeringen insisterer på fortsat at skabe usikkerhed om de meget store projekter for infrastruktur som havvindmøller. Et robust flertal i Folketinget ønsker at gennemføre projekterne, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx