Af Ritzau - 24/08-16 14:08; Opdateret: 24/08-16 14:34

Verdens største luftfartøj styrtede under prøveflyvningVerdens største luftfartøj styrtede under prøveflyvning

Ingen personer kom noget til, da verdens største luftfartøj styrtede ned under en prøveflyvning i England.

Airlander 10, som er verdens største luftfartøj, er styrtet ned i det centrale England under en prøveflyvning. Ingen personer er kommet til, oplyser producenten ifølge Reuters.

Fartøjet blev beskadiget, da det ramte en telefonmast på dets anden prøveflyvning.

Det 92 meter lange fartøj, som er delvist fly og delvist luftskib, blev beskadiget under en flyvning fra Cardington Airfield i Bedfordshire.

Selskabet Hybrid Air Vehicles (HAV), som har udviklet fartøjet, har endnu ikke kommenteret ulykken.

Den første testflyvning fandt sted den 17. august.

Luftfartøjet, som blev døbt Martha Gwyn, blev først udviklet for den amerikanske regering som et overvågningsfly, men projektet blev opgivet på grund af nedskæringer i forsvaret.

HAV iværksatte i maj sidste år en kampagne for at få Airlander 10 i luften igen. Ifølge producenten kan fartøjet anvendes til overvågning, kommunikation, nødhjælpstransport og endda passagerflyvninger.

Det kæmpemæssige fartøj kan på bemandede flyvninger være i luften i omkring fem døgn.

Airlander kan flyve i op til 4880 meters højde og kan nå hastigheder på op til 148 kilometer i timen. Når fartøjet er fyldt med helium, kan det blive i luften i to uger, når det er ubemandet, og op til fem dage, når det er bemandet.

Lederen af HAV, Stephen McGlennan, siger, at teknologien bag luftskibet er billigere og grønnere end helikopterteknologi.

- Det er britisk innovation. Det er en kombination af fly, som har dele af en normal fastgjort vinge, og det er helikopter og luftskib, siger han.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx