Af Ritzau - 27/04-16 21:34

Ansatte på bosted nedlægger arbejdet efter drabAnsatte på bosted nedlægger arbejdet efter drab

Hvis der ikke sker ændringer, vil der igen ske drab på bocenteret Lindegården, advarer de ansatte.

De ansatte på bostedet Center Lindegården nedlægger arbejdet torsdag formiddag i protest mod arbejdsforholdene, skriver Avisen.dk.

Arbejdsnedlæggelsen kommer efter drabet på en 57-årig kvindelig social- og sundhedsassistent. I påsken blev hun stukket ihjel af en beboer på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde.

Hvis der ikke sker ændringer, vil det ske igen, advarer de ansatte. Derfor håber de at kunne råbe politikerne op, siger Mia Hansen, som er socialpædagog på Lindegården, til Avisen.dk.

- Vi har slet ikke redskaberne til at håndtere den type beboere. De har brug for noget helt andet end den pædagogiske støtte, vi tilbyder.

- De oplever verden som farlig, og så reagerer de aggressivt - for eksempel fordi stemmerne i hovedet siger til dem, at nogen vil slå dem ihjel. Det går så ud over os medarbejdere, siger hun.

De ansatte ønsker flere hænder i socialpsykiatrien og flere sengepladser i psykiatrien, så de psykisk syge ikke udskrives til bostederne, mens de stadig er psykotiske og til fare for sig selv og andre.

Mia Hansen understreger, at det er et generelt problem på bostederne og ikke specifikt for Lindegården.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Joachim B. Olsen kræver aftalen om ny...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx