Af Ritzau - 16/05-16 17:29; Opdateret: 16/05-16 20:57

Mistænkelig pakke på svensk atomkraftværk var ufarligMistænkelig pakke på svensk atomkraftværk var ufarlig

Bombealarm er afblæst på Oskarshamn atomkraftværk, hvor eksperter undersøgte en mistænkelig pakke.

storybild

ARKIVFOTO fra atomkraftværket i Oskarshamn. (Billede: Scanpix/Scanpix Sweden)

Den mistænkelige pakke, som mandag eftermiddag blev fundet på atomkraftværket Oskarshamn, indeholdt hverken sprængstoffer eller andet farligt materiale, oplyser svensk politi.

Under en sikkerhedsøvelse, som forsvaret og politiet gennemførte mandag eftermiddag på kraftværket, reagerede både politiets og forsvarets hunde på en pakke, der er ankommet til atomkraftværkets varemodtagelse.

Pakken var ikke en af de genstande, der er udlagt på stedet som en del af øvelsen med hundene, og derfor vakte den bekymring.

Røntgenfotografier af den mistænkelige pakke kunne ikke vise, hvad den indeholdt, og derfor besluttede politiet og forsvaret at behandle den som en mulig farlig genstand og tilkalde bombeeksperter.

Området omkring den bygning, hvor pakken er fundet, blev spærret af, og politiets bombegruppe er i færd med at undersøge den mistænkelige pakke.

Evakueringen af det område, hvor pakken er fundet, har ikke påvirket driften på atomkraftværket, oplyser polititalsmand Jimmy Modin.

Varemodtagelsen, hvor pakken befandt sig, ligger så tilpas langt fra atomkraftværkets reaktorer, at politiet vurderede, at en eventuel eksplosion ikke ville true dem.

Oskarshamn atomkraftværk ligger i det sydøstlige Sverige.

/ritzau/TT

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øksemand fængslet: Grinede flere...
bt.dk
Henriks død ændrede tradition hos...
bt.dk
Se videoen: Kongefamilien tager...
bt.dk
Kritikken hagler ned over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx