Af Ritzau - 20/01-17 07:53; Opdateret: 20/01-17 08:27

Politiforbund vil have midlertidig løsning til nye betjentePolitiforbund vil have midlertidig løsning til nye betjente

Den politiske strid om en ny politiskole i Vestdanmark ærgrer Politiforbundet, der opfordrer til nybyggeri.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) åbnede torsdag for, at den nye politiskole i Vestdanmark ikke behøver at ligge i Herning.

Den politiske strid om, hvorvidt skolen bør rykke ind i eksisterende bygninger eller i helt nye bygninger, er dog ikke forbi.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti mener i modsætning til regeringen, at gamle bygninger kan bruges, så der kan uddannes nye betjente hurtigst muligt.

Politiforbundet støtter ideen om, at arbejdet med at udklække nye betjente skal i gang hurtigst muligt, men ønsket er også nybyggeri, mener formand Claus Oxfeldt fortsat.

- Jeg mener også, der bør stå noget klar 1. januar 2018, men der kan vi godt leve med en midlertidig løsning, siger formanden.

Han fortæller, at politiet eksempelvis i øjeblikket har lejet sig ind i Jonstruplejren, der er en militærbase i Ballerup.

Beslutningen om placeringen af den nye skole er udskudt, fordi partierne ikke kan blive enige. Og det ærgrer Politiforbundet.

- Efter 14.-15. februar 2015 stod alle politikere i kø for at sige, at der skulle findes hjælp til politiet. Nu går der så meget proces i det, lyder det fra Claus Oxfeldt.

- For hver dag går der længere tid, før der kommer nye politifolk ud i den anden ende. Det er ærgerligt, at man ikke politisk er blevet enige om at finde en løsning.

Claus Oxfeldt er glad for, at justitsministeren prøver at finde en løsning og samtidig holder fast i, at skolen skal være et nybyggeri, som både Politiforbundet og Rigspolitiet har anbefalet.

Daværende justitsminister Søren Pind (V) sagde i november, at regeringen ville placere den nye politiskole i Herning, som lovede, at skolen kunne stå klar i løbet af 22-26 måneder.

Det er den melding, som Søren Pape Poulsen nu åbner for at diskutere, når partierne mødes til nye forhandlinger 23. januar.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
14-årige Jonas kom i kæmpegæld på...
bt.dk
Europas storklubber hiver og flår i...
bt.dk
Se BTs karakterer: Horsens snydt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx