Af Ritzau - 03/11-16 16:58

DF bringer supersygehuse ind i finanslovDF bringer supersygehuse ind i finanslov

DF vil have sikkerhed for, at alle sengepladser bliver opført på supersygehuse. Ellers må der flere penge til.

Dansk Folkeparti kan være på vej med et større krav om flere sygehuspenge til regeringen.

I hvert fald vil partiet have en garanti for, at der bliver opført præcis de supersygehuse, som partierne har aftalt. Det skal ske som del af aftalen om finansloven for 2017, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

- Der bygges nye sygehuse i Danmark i de her år. Men det tyder på, at vi kommer til at bygge noget, der er mindre godt, end det vi aftalte.

- Der vil have sikkerhed for, at tingene bliver som det oprindeligt var planlagt. Det vil vi tage op over for regeringen.

Det har tidligere været fremme, at både budgetterne og tidsplanerne skrider på flere af landets store sygehusprojekter.

Derfor føres der skærpet tilsyn med blandt andet det nye universitetshospital i Aarhus, sygehusbyggeriet i Gødstrup ved Herning og det nye psykiatrisygehus i Slagelse.

I forsøget på at overholde budgetterne kan regionerne skære i antallet af senge eller eksempelvis i opførelsen af køkken og investering i apparatur.

Kristian Thulesen Dahl vil ikke afvise, at ønsket om at tale supersygehuse i finansloven kan ende med flere penge til byggerierne.

- Det kan det jo godt betyde. Vi har også tidligere haft en diskussion, der handler om, at pengene til supersygehusene bliver udhulet.

Det skyldes, at man fremskriver det, man har at bygge for, med en faktor, som ikke passer med de egentlige byggeomkostninger.

Derfor kan man komme ud i situationer, hvor man skal skære ned i byggerierne i forhold til det, der var forudsat, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han fremhæver selv risikoen for færre sengepladser og dermed måske øget risiko for ventetid eller ophold på hospitalsgange som et problem.

- Vi skal være sikre på, at man ikke kommer for langt ned i niveau. Ellers får vi ikke det sundhedsvæsen, vi bestilte, da vi besluttede at opføre sygehusene, siger Kristian Thulesen Dahl.

I alt er de afsat omkring 40 milliarder kroner til 6 sygehusprojekter landet over.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Uhyggelige nye oplysninger:...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx