Af Ritzau - 23/08-16 09:36

USA advarer Syriens militær om risiko for angrebUSA advarer Syriens militær om risiko for angreb

Det amerikanske forsvarsministerium har ikke oprettet en flyforbudszone, men udsender klar advarsel.

Pentagon advarer det syriske regime om, at det er parat til at nedskyde fly, som nærmer sig styrker fra den USA-ledede militærkoalition i det nordlige Syrien.

Det amerikanske forsvarsministerium har ikke oprettet en flyforbudszone, men advarer både syriske og russiske fly mod at flyve for nær på koalitionens soldater.

I sidste uge sendte amerikanerne kampfly i luften mindst to gange, da syriske fly blev nærgående, men det kom ikke til konfrontationer eller kontakt i luften.

Det er øjensynligt første gang, at koalitionen har måttet reagere over for regeringsstyrkerne ved at sende kampfly op, og det er sandsynligvis det nærmeste syriske styrker har været på at angribe amerikanske rådgivere og deres allierede.

- Vi vil fortsætte med at udsende advarsler til det syriske regime om, at det må undgå disse områder. Vi vil forsvare vore folk på landjorden, og vi vil gøre, hvad der skal til for at forsvare dem, siger Pentagons talsmand, Peter Cook.

Både den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, og den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, har erklæret, at de støtter flyforbudszoner i Syrien.

Præsident Barack Obama er derimod ikke villig til at bidrage med ressourcer og styrker til et sådant tiltag.

- Der er ikke tale om nogen flyforbudszone, men vi siger, at det vil være klogt af det syriske regime at undgå de områder, understreger Peter Cook.

Han siger, at advarslen også gælder russerne, som støtter præsident Bashar al-Assad med navnligt flystøtte.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx