Af Ritzau - 12/05-17 13:41

Justitsminister omgør Obama-kurs og kræver hårdere straffeJustitsminister omgør Obama-kurs og kræver hårdere straffe

USA's justitsminister har sendt et notat ud, der blandt andet instruerer landets anklagere om minimumsstraf.

Mens tidligere præsident Barack Obama forsøgte at få færre personer bag tremmer i USA, lægger præsident Donald Trump op til en helt modsat linje.

Trumps justitsminister, Jeff Sessions, har således sendt et notat til landets 94 offentlige anklagere. Her bliver de bedt om at rulle tiltag fra Obamas justitsminister, Eric Holder, tilbage.

Det skriver tv-stationen Fox News på sin hjemmeside.

Det skal for eksempel være slut med mildere straffe for narkokriminalitet. I stedet skal anklagerne gå efter de hårdeste straffe. Samtidig skal der genindføres minimumsstraf.

Embedsmænd i justitsministeriet siger til Fox News, at de nye retningslinjer er en modsat kurs i forhold til Holders politik.

Dokumentet har allerede fået tilnavnet "Sessions-notatet". Her lyder det, at anklagerne skal "rejse tiltale ved og forfølge de mest alvorlige og let beviselige forbrydelser".

Notatet kræver samtidig, at minimumsstraffe igen finder vej til retssystemet. Det ventes at øge antallet af retssager og indsatte i fængslerne.

Eric Holder stod i spidsen for "Smart om Crime"-politikken. Den havde fokus på ikke at spærre folk inde for ikkevoldelig kriminalitet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
Forbrugerombudsmanden advarer: Får du...
bt.dk
Agent i stor kritik af...
bt.dk
FIFA vil udvide turnering: Er blevet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx